DIGITALNI ATLAS

Rešite problem slabe realizacije domaćih zadataka idejama koje ćete dobiti na ovom seminaru, a primenjive su u svim predmetima

Kataloški broj

611

Broj bodova 

32 BODA

Cena 

2900 dinara

Kompetencija

(K1)

Ovo je veoma interesantan i kreativan seminar. Iako ovaj seminar ima akcenat na nastavu geografije, ovaj seminar namenjen je bukvalno svim nastavnicima od nastavnika razredne nastave, preko nastavnika geografije u osnovnim školama, zatim nastavnika raznih geografija u srednjim stručnim školama kao i svim nastavnicima turističkih i ugostiteljskih škola. Takođe, znanja i veštine koje koje stičete na ovom seminaru veoma su korisna za nastavnike biologije, istorije, TiO, ali i za nastavnike književnosti i matematike.

Ovo je seminar nakon koga ćete znanje stečeno na seminaru moći da koristite na svakom času u zavisnosti od svoje kreativnosti. Digitalni atlas je prikaz nekoliko servisa koji se veoma lako implementiraju u svim predmetima i kod učenika razvijaju logiku i povezuju gradivo na času sa realnim životnim okruženjem.

Po težini, ovaj seminar spada u srednje zahtevne seminare. Lako je savladiv za sve polaznike, ali za one koji se malo slabije snalaze sa računarima i internetom biće potrebno više vremena dok za one koji su itekako familijarni sa računarima ovo nije tehnički zahtevan seminar. Na seminaru će učesnici učiti sadržaje iz četiri tema i to:

  1. digitani atlasDidaktički materijali za nastavu geografije – iako naziv ove teme vezuje sadržaj za nastavu geografije u ovoj temi izučava se didaktika predmeta koji se oslanjaju na geolokacijske sadržaje,
  2. Gugl mape u nastavi geografije – u ovoj temi se učesnici osposobljavaju za korišćenje veoma popularnog alata za nastavu Google maps.
  3. Gugl zemlja u nastavi geografije – u ovoj temi se sadržaj nadovezuje na prethodnu i usavršavaju se časovi pomoću još kvalitetnijeg internet servisa Google earth,
  4. Google Tour Builder, alat koji putuje – u ovoj poslednjoj temi učesnici se osposobljavaju za kreiranje plana putovanja kao i maršuta.

PRIJAVA NA SEMINAR

Autori seminara:

Gordana Obradović

Nataša Majstrović

Seminari u sledećem terminu
Način prijave na seminare
Način plaćanja kotizacije
Dobijanje sertifikata