Goran Gerov

Otkud master inženjer mašinstva u prosveti?

Ja sam deseti u mojoj porodici koji se bavi ovim poslom. Iako nisam planirao da budem nastavnik, sticajem okolnosti sam, nakon petogodišnjeg rada u privredi, postao nastavnik u Tehničkoj školi u Knjaževcu. Dobio sam priliku da nastavim porodičnu tradiciju koja mi mnogo koristi u ovom poslu.

Vaše omiljene oblasti iz struke?

Konstruisanje pomoću računara i programiranje numerički upravljanih mašina alatki. To sam radio i u privredi a to radim i u školi kroz predmete koje predajem.

Šta je ono lepo u prosveti što vas ispunjava zadovoljstvom?

Počevši od malih stvari kao što je zadovoljstvo učenika kad ovladaju nekom veštinom do toga da jedan univerzitetski profesor, inače bivši učenik, počinje predavanje svojim studentima rečima koje je naučio od mene.

Zašto seminari i zašto baš elektronski seminari?

Kada sam završio fakultet pre više od dvadeset godina, rekli su nam da će znanje koje imamo zastareti za 3 do 5 godina. Sada je proces zastarevanja znanja mnogo, mnogo, mnogo brži tako da bez usavršavanja ne možete pratiti struku. Ali, znanje je takođe i skupo. Elektronski seminar je najjeftiniji način da se do potrebnih znanja dođe – i to iz fotelje.

Neki hobi?

Skijam (još uvek). Volim radove na kući i oko kuće. To me ispunjava mirom i zadovoljstvom.

Slobodno vreme?

Čitam. Volim putovanja i svake godine se radujem vremenu kada sa porodicom krećem na izabranu destinaciju. Obožavam evropske metropole, još malo ih je ostalo neprecrtano na mom spisku.