OKC dodatno nagrađuje najbolje

Puno je kontroverznih diskusija o stručnom usavršavanju. Od stava da nam to nije potrebno, preko mišljenja da se to nigde ne boduje, do svesti o stalnom učenju i napredovanju. Naš sistem obrazovanja, odnosno Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja se bori da podigne nivo stručnog usavršavanja onoliko koliko je u njihovoj moći i za sada to rade najbolje u regionu. Samo jedan od načina je i Konkurs za nastavnike Saznali na seminaru primenili u praksi, koji se može smatrati i konkursom na kome se najjasnije vidi kvalitet seminara.

Na ovom konkursu, iz godine u godinu, je sve više i više radova, što znači da se svest o kvalitetu stručnog usavršavanja povećava, a nas posebno raduje što su onlajn seminari, iako ih je 10 puta manje u Katalogu akreditovanih programa, pri samom vrhu po kvalitetu. OKC seminari već dve godine za redom osvajaju prva mesta, a u bazi je samo protekle godine bilo 16 radova učesnika koji su pohađali OKC seminare.

Kao dodatak, odnosno pomoć za promociju ovog konkursa i motivaciju nastavnika da javno prikažu ono što su naučili na seminarima, OKC će pored ZUOV-a nagraditi i učesnike koji osvoje neko od prva tri mesta na Konkursu, a pohađali su, odnosno konkurisali sa radom koji su realizovali sa znanjem ili veštinama sa OKC seminara. Mi ćemo nagraditi:

I mesto na Konkursu za 2019. godinu sa iznosom od 15000 dinara

II mesto na Konkursu za 2019. godinu sa iznosom od 10000 dinara i

III mesto na Konkursu za 2019. godinu sa iznosom od 5000 dinara

OKC nikako ne učestvuje u ovom Konkursu. Konkurs je u organizaciji ZUOV-a koji sam određuje pravila, komisije i članovi OKC-a nisu u komisijama ovog konkursa. Naše nagrade su samo dodatak već postojećem Konkursu, sa ciljem da što više učesnika učestvuje i pokaže ono što je naučilo na seminarima, pogotovo na onlajn seminarima.

Iako je rok za ovaj konkurs 15. oktobar 2019. godine, savetujemo da preko leta razmislite i osmislite neke zanimljive i korisne časove za vaše učenike. Ako ste pohađali naše seminare u maloj ste prednosti, ali mi ćemo organizovati dodatni termin od 3. jula. Ovaj Letnji termin je sa popustom, jer znamo da ima puno kolega koji žele da se usavršavaju preko leta, kada nemaju drugih obaveza, a onlajn seminar to omogućava sa bilo koje tačke na planeti. Kao što znate naši moderatori su veoma fleksibilni i nećete imati problema sa rokovima, čak i ako ste već isplanirali da neko vreme budete van „civilizacije“, nećete ništa propustiti.

Želimo vam puno uspeha na Konkursu i prijatno leto uz OKC seminare.

Lista seminara