Opis projekta

IT preduzetništvo u Boru

Iako Bor važi za jedan od gradova sa prvom IT zajednicom, jakim pojedincima na blog i onlajn sceni, nekoliko manjih IT firmi, za sada nema jaku preduzetničku IT zajednicu. U saradnji sa našim partnerima u 2017. godini radićemo na razvoju IT preduzetništva u Boru. Projekat koji ćemo realizovati sastoji se iz dva dela:

1. IT i preduzetnička obuka

Prvi deo projekta realizovaćemo u saradnji sa kompanijom Rakita Exploration doo Bor. Sastoji se od obuka namenjenim građanima Bora koji koriste ili imaju želju da razviju posao zasnovan na informacionim tehnologijama. U ovom delu realizovaćemo sledeće obuke:

  • Veb programiranje (php, html, css, ...)
  • IT marketing i turizam
  • Grafički dizajn
  • Pravo u IT kompanijama
  • Administracija i knjigovodstvo u IT kompanijama
  • Preduzetničke IT obuke (strategija nastupa, vođenje projekta ...)

Osim obuka u ovom delu obezbedićemo mentorstvo za sve timove koji žele da razviju svoje IT proizvode i usluge.

2. IT centar

Drugi deo projekta realizovaćemo u saradnji sa organizacijama Web dan, Bor030 i BITNO i sa Ministarstvom telekomunikacija, trgovine i turizma Republike Srbije. U ovom delu kreiraćemo IT centar, zajednički prostor za rad (coworking) namenjen IT preduzetnicima i frilenserima (freelance) iz Bora i okoline koji žele da razvijaju svoje proizvode i usluge uz pomoć informaciono komunikacionih tehnologija. Pored prostora za rad, uloga ovog centra biće da konstantno organizuje obuke iz oblasti informaciono komunikcaionih tehnologija i preduzetništva u IT sektoru. Očekujemo da IT centar bude centralno mesto za edukaciju i rad jedne potpuno nove privredne grane u našem gradu.