Стручно усавршавање по мери наставника

Свуда у свету, па тако и на нашим просторима носиоци квалитетног образовања су запослени у образовном систему, односно они који раде са ученицима. Не треба оспоравати технологију, савремене токове, дигитализацију наставе, министарства, заводе ... али треба знати да је добар образовни систем онај који има добре кадрове. То је можда тако у сваком сектору, али у образовању најизраженија чињеница треба да буде да се учење не завршава стицањем дипломе са факултета. Данас у школу долазе деца са другачијим ставовима и другачијим потребама него што је то било раније, па ми наставници морамо да нађемо начин да се прилагодимо и понудимо им образовање какво заслужују. Да бисмо то успели неопходно је да се усавршавамо и напредујемо.

Нажалост, данашњи системи усавршавања наставника су веома компликовани и често оптерећују наставнике. Обуке, семинари, конференције, стручни скупови - често нам одузимају време, па и новац, а најчешће не добијамо ништа конкретно од знања и вештина. Ово је слика која је слична у целом региону, јер су и образовни системи слични, као и запослени. Приметивши одређене недостатке, креирали смо систем онлајн стручног усавршавања у коме нема путовања, нема изгубљених викенда, додатних трошкова и надокнаде часова. Кроз онлајн семинаре можете усавршавати своја знања и развијати вештине од куће. Важно је напоменути да онлајн семинар није исто што и вебинар, и да се на онлајн семинару не седи и гледа видео неког предавача, већ је учесник постављен у активну улогу у којој учи и напредује, решава задатке, тестове, вежба и комуницира са колегама из целог региона. Детаљније о овом начину рада можете прочитати кликом на следећи линк: Начин рада на онлајн семинарима.

Оно што већ осам година радимо са наставницима у Србији и Црној Гори, желимо да понудимо и наставницима у Македонији. Ми имамо велики број акредитованих семинара, али за бисмо вам представили два која почињу 18. новембра. Ово су веома квалитетни семинари, који развијају базичне вештине и чији сертификати учесницима попуњавају портфолио и омогућавају напредак у струци. Котизација за семинаре је веома прихватљива и нема никаквих додатних трошкова.

Семинар: Основе добре комуникације

Сертификат: 28 сати

Цена: 740 МКД (1400 дин)

Трајање: 4 седмице

На овом семинару вас очекују теме и садржаји који ће вам помоћи да унапредите једну од најважнијих вештина без које не можете бити добри у том што радите. Ученици са новим ставовима и новим вредностима, колеге са стрепњама, директори са надањима, родитељи са проблемима су оно што нас окружује. Да бисмо успешно функционисали у тешким окружењима, потребно је да имамо вештину која ће нам решавати разне проблема. Ми, као и многи наставници, стручни сарадници и директори са наших семинара, сматрамо да се добром комуникацијом могу решити сви проблеми.

Детаљније о темама и садржају на овом семинару можете погледати на следећој страници:Онлајн семинар ОДК

Семинар: Основе рачунарске писмености

Сертификат: 26 сати/бодова

Цена: 740 МКД (1400 дин)

Трајање: 4 седмице

Сам назив вам говори о томе колико је ово важна вештина, вештина без које не можемо да будемо добар наставник, стручни сарадник, директор... Не можемо више говорити да је ово вештина будућности, већ вештина садашњости. Наши ученици не оклевају у коришћењу технологије, користе је од најмлађег узраста у различите сврхе: за комуникацију, забаву, учење ... Можда неко од нас просветних радника сматра да је могуће да дочека пензију, а да не користи рачунар и технологију у свом раду, али дефинитивно је у криву. Можда је могуће, али онда немамо право да од ученика тражимо да уче, раде и напредују.

Детаљније о темама и садржају на овом семинару можете погледати на следећој страници: Онлајн семинар ОРП

Начин пријаве и учешћа на онлајн семинару

Да бисте учествовали на овим или на неким другим нашим семинарима потребно је испунити неколико услова и испратити мали протокол. Од услова је потребно да имате своју имејл адресу, рачунар и приступ интернету. Могуће је приступати семинарима и преко мобилног телефона, али задатке морате радити преко рачунара. Семинару можете приступати са било ког места и у било ком тренутку, није неопходно да у тачно време будете на интернету.

Процедура пријаве на семинар је следећа:

  1. Када одлучите који семинар желите да похађате, пошаљите нам пријаву преко имејла prijava@okc.rs или попуните образац који се налази на дну ове стране.
  2. Након тога сачекајте да вам наша администрација одговори да је ваша пријава прихваћена и евидентирана.
  3. По прихваћеној пријави, наша администрација ће вам послати упутство за плаћање котизације, ако сами плаћате семинар. Плаћање може бити преко поште или банке, или преко неког колеге из Србије, а увели  смо и систем електронског плаћања без икакве провизије. У случају да установа плаћа уместо вас, наша администрација ће комуницирати са установом и регулисати плаћање котизације.
  4. Након уплате котизације, ви на ваш имејл добијате корисничко име и лозинку за приступ нашем систему за онлајн учење на коме се налази семинар. Уз параметре ћете добити и кратко упутство како да приступите онлајн семинару и кренете са радом. 
  5. Следећи корак је похађање семинара.
  6. На крају добијате сертификат о успешно завршеном семинару.

Процедура је крајње једноставна и до сада је наше семинаре похађало (и успешно завршило) преко 20 000 наставника, стручних сарадника, директора из региона и нису имали никаквих техничких проблема. 

Следећи термин семинара почиње 18. новембра, а пријава је отворена до 16. новембра.

Важно:

Садржај семинара је креиран као униварзалан за све језике на латиници. Комуникација на семинару, односно комуникација са ауторима/модераторима, са другим учесницима и на задацима је могућа на било ком писму, прихватљива је и латиница и ћирилица.

Пријава на семинар

 

”Видимо се” на семинарима.