Stručno usavršavanje po meri nastavnika

Svuda u svetu, pa tako i na našim prostorima nosioci kvalitetnog obrazovanja su zaposleni u obrazovnom sistemu, odnosno oni koji rade sa učenicima. Ne treba osporavati tehnologiju, savremene tokove, digitalizaciju nastave, ministarstva, zavode ... ali treba znati da je dobar obrazovni sistem onaj koji ima dobre kadrove. To je možda tako u svakom sektoru, ali u obrazovanju najizraženija činjenica treba da bude da se učenje ne završava sticanjem diplome sa fakulteta. Danas u školu dolaze deca sa drugačijim stavovima i drugačijim potrebama, pa mi nastavnici moramo da nađemo način da se prilagodimo i ponudimo im obrazovanje kakvo zaslužuju. Da bismo to uspeli neophodno je da se usavršavamo i napredujemo.

Nažalost, današnji sistemi usavršavanja nastavnika su veoma komplikovani i često opterećuju nastavnike. Obuke, seminari, konferencije, stručni skupovi često nam oduzimaju vreme, pa i novac, a ne dobijamo ništa konkretno od znanja i veština. Ovo je slika koja je slična u celom regionu, jer su i obrazovni sistemi slični, kao i zaposleni. Primetivši određene nedostatke, kreirali smo sistem onlajn stručnog usavršavanja u kojem nema putovanja, nema izgubljenih vikenda, dodatnih troškova i nadoknade časova. Kroz onlajn seminare možete usavršavati svoja znanja i razvijati veštine od kuće. Važno je napomenuti da onlajn seminar nije isto što i vebinar, i da se na onlajn seminaru ne sedi i gleda video nekog predavača, već je učesnik postavljen u aktivnu ulogu u kojoj uči i napreduje, rešava zadatke, testove, vežba i komunicira sa kolegama iz celog regiona. Detaljnije o ovom načinu rada možete pročitati na sledećem linku ... Način rada na onlajn seminarima.

Ono što već osam godina radimo sa nastavnicima u Srbiji i Crnoj Gori, želimo da ponudimo i vama. Mi imamo veliki broj akreditovanih seminara, ali za vas smo izdvojili dva seminara koji počinju 18. novembra. Ovo su veoma kvalitetni seminari, koji razvijaju bazične veštine i čiji sertifikati učesnicima popunjavaju portfolio i omogućavaju napredak u struci. Kotizacija za seminare je veoma prihvatljiva i nema nikakvih dodatnih troškova.

Seminar: Osnove dobre komunikacije

Sertifikat: 28 sati

Cena: 13 eura (1400 din)

Trajanje: 4 sedmice

Na ovom seminaru očekuju vas teme i sadržaji koji će vam pomoći da unapredite jednu od najvažnijih veština bez koje ne možete biti dobri u tome što radite. Učenici sa novim stavovima i novim vrednostima, kolege sa strepnjama, direktori sa nadanjima, roditelji sa problemima su ono što nas okružuje. Da bismo uspešno funkcionisali u teškim okruženjima, potrebno je da imamo veštinu koja će nam rešavati razne probleme. Mi i mnogi drugi nastavnici, stručni saradnici i direktori sa naših seminara, smatraju da dobrom komunikacijom mogu rešavati probleme.

Detaljnije o temama i sadržaju na ovom seminaru možete pogledati na sledećoj stranici: Onlajn seminar ODK

Ovaj seminar nije akreditovan od strane Zavoda za školstvo CG, ali dobijate sertifikat sa seminara

Seminar: Osnove računarske pismenosti

Sertifikat: 26 sati

Cena: 13 eura (1400 din)

Trajanje: 4 sedmice

Sam naziv vam govori koliko je ovo važna veština i bez koje ne možemo da budemo dobar nastavnik, stručni saradnik, direktor ... Ne možemo više govoriti da je ovo veština budućnosti već sadašnjosti. Naši učenici ne oklevaju u korišćenju tehnologije, koriste je od najmlađeg uzrasta u različite svrhe: za komunikaciju, zabavu, učenje ... Možda neko od nas prosvetnih radnika smatra da je moguće da dočeka penziju, a da ne koristi računar i tehnologiju u svom radu, ali definitivno je u krivu. Možda je moguće, ali onda nemamo pravo da od učenika tražimo da uče, rade i napreduju.

Detaljnije o temama i sadržaju na ovom seminaru možete pogledati na sledećoj stranici: Onlajn seminar ORP

Ovaj seminar nije akreditovan od strane Zavoda za školstvo CG, ali dobijate sertifikat sa seminara

Način prijave i učešća na onlajn seminaru

Da biste učestvovali na ovim ili na nekim drugim našim seminarima potrebno je ispuniti sledeće uslove i ispratiti mali protokol. Od uslova je potrebno da imate svoju imejl adresu, računar i pristup internetu. Moguće je pristupati seminarima i preko mobilnog telefona, ali zadatke morate raditi preko računara. Seminaru možete pristupati sa bilo kog mesta i u bilo kom trenutku, nije neophodno da u tačno vreme budete na internetu.

 

Procedura prijave na seminar je sledeća:

  1. Kada odlučite koji seminar želite da pohađate, pošaljite nam prijavu preko imejla prijava@okc.rs ili popunite obrazac na sledećoj stranici: Prijava na seminar ...
  2. Nakon toga sačekajte da vam naša administracija odgovori da je vaša prijava prihvaćena i evidentirana.
  3. Nakon toga naša administracija će vam poslati uputstvo za plaćanje kotizacije ako sami plaćate seminar. Plaćanje može biti preko pošte ili banke, a uveli  smo i sistem elektronskog plaćanja bez ikakve provizije. U slučaju da ustanova plaća umesto vas, naša administracija će komunicirati sa ustanovom i regulisati plaćanje kotizacije.
  4. Nakon uplate kotizacije, na vašu imejl adresu dobićete korisničko ime i lozinku za pristup našem sistemu za onlajn učenje na kojem se nalazi seminar. Uz parametre dobijate i kratko uputstvo kako da pristupite onlajn seminaru i krenete sa radom. 
  5. Sledeći korak je pohađanje seminara.
  6. Na kraju dobijate sertifikat o uspešno završenom seminaru.

Procedura je krajnje jednostavna i do sada je naše seminare pohađalo preko 20 000 nastavnika, stručnih saradnika, direktora iz regiona i nisu imali nikakvih tehničkih problema. 

Sledeći termin seminara počinje 18. novembra, a prijava je otvorena do 16. novembra.

"Vidimo se" na seminarima.

PRIJAVA

Prijava na seminar

 

"Vidimo se" na seminarima 🙂