Upravljanje i organizacija vremena – osnova za uspešan rad zaposlenih i ustanove

Kompetencija:

K4

Cena:

2400 dinara

Uverenje:

24 boda

Trajanje:

3 sedmice

Kome je namenjen seminar?

Bukvalno svima! 🙂

Nastavnicima razredne i predmetne nastave u osnovnim školama
Nastavnicima opšteobrazovnih predmeta u gimnazijama i srednjim stručnim školama
Nastavnicima stručnih predmeta u srednjim stručnim školama
Vaspitačima u domu učenika
Stručnim saradnicima i direktorima
Seminar opšteg tipa za lakšu komunikaciju i bolju organizaciju

 

Da li vi imate sličan problem?

Da li vam se desilo da ste stigli ujutru školu, da ste pored časova, imali sastanak tima za marketing, da je trebalo da predate operativni plan, a da vas je u torbi čekaju neocenjeni kontrolni zadaci? Mnogi nastavnici danas ne mogu da postignu sve što su sebi zacrtali kao ciljeve. Lista obaveza jednog nastavnika se stalno povećava, i to samo kada su u pitanju poslovne obaveze. Ako želite da budete uspešan prosvetni radnik, sve to je potrebno dobro organizovati i raspodeliti vreme tako da nijedna aktivnost ne trpi zarad ove druge. Vreme ne možemo usporiti, ali možemo njime upravljati.

 

Kako rešiti ovaj problem?

Sigurno ste pomislili: "Rešenje je da mi dan traje duže od 24 časa." Možda to i jeste jedno od rešenja, ali nažalost to nije moguće. Najbolje što možete da uradite jeste da vreme koje imate na raspolaganju iskoristite na najbolji mogući način. Na seminaru ćete naučiti kako upravljate svojim vremenom, kako da smanjite stres koji nastaje usled tesnih rokova i previše obaveza i kako da iskoristite nove tehnologije za bolju organizaciju.

Teme na seminaru:

  1. Uvod u psihologiju kašnjenja - Osnove motivacije za rad, razlozi za kašnjenje, koji su nam najčešći distraktori u radu, koliko na nas utiče stres iz učionice i kako se izboriti sa stresom;
  2. Organizacija vremena - Šta podrazumeva organizacija vremena, kako analizirati sopstveno vreme, određivanje prioriteta u radu, rad u onlajn alatu za merenje i procenu sopstvenog radnog učinka u ustanovi;
  3. Metode i tehnike upravljanja vremenom - Uređenje radnog prostora, metode i tehnike izrade plana rada, delegiranje poslova, rad u onlajn alatu za lakšu izradu plana.

Autori/moderatori

Aleksandra Martinović

Diplomirani pedagog. Radi kao asistent za razvoj sistema i supervizor je na nekoliko onlajn seminara, što za nastavnike, što za građanstvo. Autor i moderator seminara Upravljanje vremenom. Autor jednog objavljenog članka "Stavovi nastavnika prema značaju i mogućnostima ostvarivanja inkluzivnog obrazovanja u školama". Autor idejnog projekta "Vršnjačko nasilje u školi". Obožava Moodle.

mr Vladimir Stanković

Koautor nekoliko akreditovanih onlajn seminara. Autor velikog broja tekstova iz oblasti obrazovanja u različitim publikacijama i časopisima. Dugogodišnji korisnik internet alata i vlasnik bloga "Dedabor". Predavač i bloger na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim konferencijama. Radio je kao profesor, direktor osnovne škole i kao direktor srednje stručne škole. Ogromno iskustvo u upravljanju timovima, komunikaciji i realizaciji projekata. Saradnik u Obrazovno kreativnom centru od osnivanja. Akreditovani realizator za program stručnog usavršavanja zaposlenih u lokalnim samoupravama na temu razvoja i upravljanja ljudskim resursima i liderstva.

 

Najčešća pitanja i odgovori

Šta ću ja u stvari znati nakon ovog seminara?

Da biste uspešno mogli da obavljate svoje radne i privatne zadatke, neophodna je dobra organizacija i raspodela vremena. Nakon seminara dobićete znanja koja će vam koristiti i na radnom mestu, ali i u svakodnevnom životu. Takođe, naučićete da koristite korisne veb-alate koji će vam pomoći da bolje ispratite svoj utošak vremena i bolje planirate vaše svakodnevne obaveze.

Šta mi je od opreme potrebno za ovaj seminar?

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim. Nije neophodno da bude preterano jak i skup računar, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira ...). Veoma je korisno da imate pametni telefon sa fotoaparatom, ali nije neophodno.

Šta mi je potrebno od programa?

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla ...). To je neophodno za početak, a sve ostale programe, veb-alate, servise koji se obrađuju dobićete uputstvo  kako da se registujete i da radite sa njim.

Da li je potrebno budem "majstor" za rad sa računarom da bih pohađao ovaj seminar?

Nije neophodno da imate neka velika predznanja, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste potpuni početnik u korišćenju kompjutera. Seminar spada u kategoriju lakših seminara, tako da je potrebno da znate da rukujete najosnovnijim paketom MS Office.

Da li ovaj seminar mogu da pratim putem mobilnog telefona?

Da pratite lekcije i rešavate testove možete, ali da uradite sve zadatke, nećete moći preko telefona. Savetujemo da to radite preko računara.