Mesto za digitalne nastavne materijale

Onlajn obrazovanje i elektronski nastavni materijali su deo istog novčića, odnosno nemoguće je biti uspešan nastavnik, a da vaši časovi nisu obogaćeni radnim materijalima u nekom elektronskom (digitalnom) obliku. Elektronski materijali za nastavu su instrumenti savremenog nastavnika.

Pandemija je samo potvrdila promenu paradigme obrazovanja.

I pre nemilih događaja sa virusom kovid19 koji su zadesili planetu, smer obrazovanja je bio jasan. Procesi učenja više nisu rezervisani samo za instituciju škole – već godinama unazad naše učionice su svuda gde učenik može da uključi svoj računar ili pametni telefon. Bilo da se nastava odvija uživo ili onlajn, paradigma obrazovanja je drastično promenjena i ukoliko želimo da imamo uspeha u podučavanju učenika, naši časovi moraju da budu planirani, kreirani i obogaćeni elektronskim materijalima za nastavu.

Tokom trajanja nastave na daljinu sigurno ste napravili, pozajmili, prosledili određene zadatke, predavanja, radne listove koji su bili u elektronskom obliku. Jedna od prednosti digitalnih nastavnih materijala je to što se veoma lako mogu distribuirati, a OKC je napravio onlajn knjižaru za autore. 

Vaša autorska dela imaju vrednost

Da biste napravili digitalni nastavni materijal potrebno je da uložite svoje znanje i svoje vreme. Ovo su dragoceni resursi koji imaju svoju vrednost. Učenicima su jako vredni jer pomoću njih uče i napreduju, ali vredni su i vašim kolegama, roditeljima i ostalima koji žele da uče i napreduju. Napravili smo platformu na kojoj možete da napravite svoju ličnu onlajn prodavnicu vaših digitalnih nastavnih materijala. 

Nastavnicima je sada više nego ikada potrebna inspiracija i vreme da naprave nastavne materijale za svoje učenike. Mnogi od nas nastavnika pretražuju internet da bi pronašli materijale koje mogu da iskoriste za nastavu. 

Nastavne materijale je dobro deliti sa kolegama i to uglavnom radimo besplatno. Tako i treba, ali pored toga, zašto ne bismo postavili svoje nastavne materijale na svoju onlajn knjižaru i ponudili ih svima koji su zainteresovani? Moramo postati preduzimljivi i pokazati da naš rad vredi i da ga cenimo. 

Pridružite se nastavnicima kreativcima koji imaju svoje onlajn knjižare i dele/prodaju svoje materijale za nastavu.

Da li ću ja to znati?

Ceo sistem je napravljen veoma intuitivno i veoma jednostavno. Na sistemu su uputstva za svaki segment, a u svakom trenutku se možete obratiti i podršci. 

koraci za OKC knjižaru

Znanje je jedini resurs koji se deljenjem množi. Samim tim je potreba za digitalnim, kreativnim i svrsishodnim materijalima za nastavu sve veća. Sa druge strane, vreme je veoma ograničen resurs i sve je teže uskladiti obaveze iz profesionalnog i privatnog kalenadra.

Napraviti balans između ova dva principa možete na različite načine, a mi vam preporučujemo da to uradite preko OKC onlajn knjižare.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Označite zvezdicom koliko vam je tekst bio koristan?

Prosečna ocena 4.7 / 5. Do sada ocenilo: 7

Tekst nije ocenjen! Budite prvi koji će ga oceniti.