I edukacija i nagrade

nagradna igra namenjena je samo zaposlenima u sistemu obrazovanja i vaspitanja Srbije, a uskoro ćemo organizovati i za kolege u CG i BiH

Imejl sanduče predstavlja ogledalo našeg poslovanja i uspešnosti. Zato je bitno da ga podesimo u skladu sa svojim potrebama.

Što više istražujemo, učimo, napredujemo, to dobijamo sve više i više elektronskih poruka. Nažalost, elektronsko sanduče često bude prenatrpano i ne možemo da pronađemo ono što nam je važno i što nam treba. 

Zato Vam mi predstavljamo kratko uputstvo, ali i dodatno nagrađujemo lepim OKC nagradama

Kakva je to nagradna igra?

Da biste osvojili neku od čak 50 OKC nagrada, potrebno je da odgovorite tačno na mali zadatak koji će biti objavljen u OKC njuzleteru, koji ćemo Vam poslati 22. februara. 

Taj zadatak će imati nekoliko pitanja i to:

 • iz oblasti poznavanja rada u imejlu,
 • iz sadržaja OKC njuzletera od 14. februara  i 18. februara.
 • sa OKC objave na Fejsbuk stranici i instagram nalogu od 15. i 20. februara

Možda Vam ovo deluje teško, ali verujte, biće trivijalno pogotovo ako iskoristite uputstvo o podešavanju imejla koje Vam šaljemo ispod. 

Nagrade:

 • OKC majice: 5 kom
 • OKC šolje: 5 kom
 • Ceger OKC: 10 kom
 • Set zeleni OKC blokčić: 5 kom
 • Set narandžasti OKC blokčić: 5 kom
 • Akreditovan OKC seminar po izboru: 5 kom
 • 2 OKC nagradna boda: 15 kom

ukupno 50 nagrada !!!

Kako funkcioniše podela nagrada?

Nagradna igra trajaće 48 sati, odnosno od trenutka kada pošaljemo njuzleter 22. februara i u narednih 48 sati biće otvoren zadatak.  Učesnici koji za to vreme odgovore tačno na pitanja ući će u finale i među njima izvući ćemo dobitnike. 

Svako od učesnika ko tačno odgovori imaće priliku da preko onlajn alata za slučajni odabir (pokazaćemo vam i ovaj alat koristan u radu sa učenicima) bude izvučen i spojen sa određenom nagradom. To izvlačenje ćemo organizovati uživo da bi svi zainteresovani mogli da prate i da sve bude transparentno.

Mala edukacija i prvi korak do nagrade

Mnogi imejl provajderi (mislimo na @gmail @yahoo @outlook … ) su tako organizovani da raspodeljuju primljene poruke po određenim karticama i folderima (Novosti, Promocije, Forumi, Nepoželjne poruke … ). Ili ako imate školske imejl adrese, pa ste ih povezali da ih otvarate preko @gmail servisa, takođe imate ove kartice. 

Algoritam ovih naših imejl provajdera raspoređuje primljene poruke na osnovu nekih pravila. To su njihova pravila, a u koju karticu odnosno folder će rasporediti primljenu poruku zavisi od nekoliko faktora: 

 • da li poruka ima sumnjivog pošiljaoca (imejl provajderi vide neke poruke koje dolaze sa nepoznatih provajdera kao viruse ili opasnost i pošalju ih u Spam, odnosno Nepoželjne poruke)
 • da li poruka sadrži mnogo linkova (naše imejl sanduče smatra da je to reklama i često pošalje poruku na karticu Promocije ili u Nepoželjne poruke).
 • ako poruka dolazi sa nekih sajtova (sajtovi kao što su fejsbuk, instagram, moodle …, šalju obaveštenja i te poruke završe u karticama Forumi ili Novosti)

Čest je slučaj da nam naše poštansko sanduče neke važne poruke pošalje u neke druge kartice a ne u osnovne Primljene poruke, pa se desi da ne vidimo te poruke. To mogu biti obaveštenja iz škole ili vrtića, neke informacije ako smo na nekom seminaru ili neki važni onlajn magazini/njuzleteri koje želimo da pratimo. 

Dešava se i obrnuto, da stalno dolaze poruke koje nam nisu bitne i zatrpavaju imejl sanduče. 

Da ne bismo sve ovo prepustili samo algoritmu, sada ćemo vam pokazati kako da kontrolišete poruke, odnosno da podesite svoje poštansko sanduče da poruke šalje tamo gde želite. 

Evo skraćenih informacija o nagradnoj igri na jednom mestu

Tok-za-nagradnu-igru
.