Kako napraviti školski kalendar u Gugl kalendaru?

Iako je avgust rezervisan za kraj školske godine, ovih dana više radimo na pripremi za novu školsku godinu. A kada je priprema u pitanju, znači da su tu planovi, a kada su planovi u pitanju, velika pomoć su nam elektronski kalendari. 

Kao i svake godine, Ministarstvo prosvete objavilo je na svom sajtu kalendare obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole. Mnogi su već naučili napamet legendu obeležavanja datuma u tim kalendarima. Međutim, ima i onih koji uvek gledaju datum pa onda traže u legendi šta znači određeni način obeležavanja. Najjednostavnije je kada imate direktan uvid u to šta je označeno i šta to znači, a pogotovo kada Vas telefon obaveštava na vreme o događajima.

Kako to da postignemo?

To najbolje možete postići tako što ćete sami napraviti i obeležiti u svom kalendaru sve što je obeleženo u kalendaru obrazovno-vaspitnog rada, i još mnoge važne školske događaje. Gugl kalendar Vam pruža tu mogućnost. Prednost gugl kalendara je što će Vam uvek biti dostupan, automatski Vam šalje obaveštenja i možete ga podeliti sa kolegama.

Da li je zahtevno to napraviti?

Nije, i nije potrebno imati neko ogromnog informatičko predznanje. Sve što je potrebno je da imate gugl nalog (odnosno Gmail adresu) i da imate malo slobodnog vremena.  Zvanične kalendare MPN ćete naći na sledećem linku – školski kalendari. Nakon toga možete početi sa obeležavanjem u svom Gugl kalendaru.

Mi smo za Vas pripremili video uputstvo kako napraviti školski kalendar u Gugl kalendaru:

Nadamo se da će Vam ovo uputstvo biti od koristi. U svetu novih tehnologija i onlajn alata moramo te alate koristiti tako da nam olakšaju rad. Lakše je sve kada nam je sve na dohvat ruke i kada olakšamo sebi koristeći sve što nam naši pametni telefoni, računari i sistemi pružaju. 

OKC je tu da uvek sa Vama podeli nove ideje, a Vi ih slobodno podelite dalje sa prijateljima.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Označite zvezdicom koliko vam je tekst bio koristan?

Prosečna ocena 4.6 / 5. Do sada ocenilo: 40

Tekst nije ocenjen! Budite prvi koji će ga oceniti.