Dobro došli na OKC nagradnu igru

Izvinjavamo se što ćemo vam u pauzi konferencije oduzeti malo vremena namenjenog kafici i druženju, ali na kraju ove zanimljive OKC avanture čeka vas lepa nagrada. Vredi verujte nam 🙂 U ovoj nagradnoj igrici podelićemo 10 paketa, pa je važno da budete ekspeditivni, jer ko prvi do kraja avanture, njemu nagrada. .

Da bi nagradna igra bila fer u igrici ne mogu da učestvuju OKC-ovci i organizatori konferencije (NaučiMe), namenjena je samo učesnicima konferencije. 

Ova avantura sastoji se od nekoliko koraka, odnosno nivoa, koje morate da pređete. Da biste prešli u sledeći nivo morate da rešite neke male, sitne zadatke. Mi se nadamo da nisu teški, ali obećavamo da ćete morati da razmišljate. 🙂 Prelazak na sledeći nivo se zasniva na pronalaženju određene lozinke ili određene osobe na samoj konferenciji. 

Da biste prešli na sledeći nivo potrebno je da odgovorite na jedno pitanje. Odgovor je potrebno da upišete na sledeću stranicu, koja se otvara kada kliknete na dugme: Prelaz na drugi nivo igrice koje se nalazi na kraju ove stranice.

Evo i prvog zadatka, odnosno pitanja:

Kako se zove najveće jezero koje se nalazi u okruženju, odnosno krugu od 50km u okolini Niša? 

Rešenje je samo naziv tog jezera na latinici i naravno prvo slovo veliko (primer: Borsko), bez reči jezero.