#OKCteambuilding 2020

… ili kako smo se zabavli i uverili da nema mnogo istine da kiša uglavnom kruži oko Kragujevca 😊

Kada planirate druženje sa svojim timom možete uticati na skoro sve faktore, osim na vremenske prilike. Da biste ugrabili  poslednje sunčane dane septembra, morate da imate malo sreće (mi smo je imali).

Zašto sada #okcteambuilding?

OKC predstavlja tim ljudi koji je pasioniran uvođenjem inovacija u svoj rad. Jedna od „novotarija“ koja ima već dugu tradiciju su i redovna „radna druženja“, poznatija po odomaćenom anglicizmu teambuilding.

Trenutno OKC tim čini preko 40 autora i moderatora onlajn seminara iz svih krajeva Srbije, tako da, koliko god da smo „interent frikovi“, volimo da se i uživo okupimo. Ovo nije prvo naše okupljanje – od kada smo proširili tim družili smo se na Borskom jezeru 2018. godine i u Viminacijumu 2019. godine.

U proteklih šest meseci desile su se tektonske promene u našem obrazovanju koje su nama i našim kolegama donele potpuno nove izazove, čija rešenja i smernice spadaju u domen rada OKC-a. Sumiranje do sada urađenih aktivnosti bio je jedan od razloga za OKC uživo okupljanje u Kragujevcu.

Drugi razlog naše radne subote bile su inovacije, odnosno novine kojima će organizacija OKC (nadamo se) i dalje biti prepoznatljiva kao nastavnički tim koji nudi konkretna rešenja u modernom obrazovanju.

Bližio nam se i novi ciklus onlajn seminara pa smo iskoristili miholjsko sunce da uhvatimo dah i ostanemo fokusirani na aktivnosti po kojima smo prepoznatljivi – onlajn seminari stručnog usavršavanja.

OKC avantura

Rad u OKC-u je jedna velika avantura u kojoj se svakodnevno dele, stiču i utvrđuju znanja sa širokog polja edukacije. Zato nije slučajno što je zabavniji deo našeg radnog druženje bio nastavljen u avantura parku. Utisak je da OKC autori uvek pozitivno reaguju kada je prevazilaženja prepreka u pitanju i da je fizička sprema na zadovoljavajućem nivou 😁 Avantura park i spuštanje ziplajnom preko Šumaričkog jezera zahtevali su održavanje ravnoteže, gipkost i razgibanost, ali adrenalin ne manjka u našim redovima.

Sajt koji smo u planiranju OKC teambuildinga najčešće posećivali bila je upravo vremenska prognoza, a kiša je prestala da obilazi oko Kragujevca i počela dobrano da pada čim smo završili sve naše avanture na otvorenom (sreća prati hrabre 😀).

Šta nas sve očekuje u nastavku rada OKC-a

Pre svega, naš tim će porasti za nove autore koji su prošli ovogodišnji OKC konkurs za moderatore. To znači da će OKC kao razvojna platforma i dalje da raste, napravićemo nove onlajn seminare i, najbitnije, steći nove kolege.

I dalje ćemo se truditi da dajemo odgovore na vaša pitanja i nedoumice koje se naročito u vremenu kombinovane nastave svakodnevno javljaju.

Pratićemo trendove u modernom obrazovanju.

Trudićemo se da zadržimo doktrinu  da je svaki problem rešiv  (nema predaje 🤘).

Sigurno će OKC tim zadržati vedrinu i osmehe sa poslednjeg teambuilding-a jer smo, nakon toliko godina, prevazišli partnerske i razvili čvrste prijateljske odnose.

I za kraj, rečenica sa povratka:

„Sve je lako kada ste okruženi ljudima sa pozitivnim stavom“.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Označite zvezdicom koliko vam je tekst bio koristan?

Prosečna ocena 0 / 5. Do sada ocenilo: 0

Tekst nije ocenjen! Budite prvi koji će ga oceniti.