Podrška roditeljima u onlajn nastavi

Vaspitanje i obrazovanje dece/učenika nikada nije bio samo posao škole i nastavnika. 

Mi, prihvatamo tu ulogu, ali je neophodno da u ovom procesu učestvuju svi čionici …. a obavezno roditelji
3
4

Onlajn nastava nam je pokazala svoje prednosti, ali i nedostatke. S obzirom na to da će ovaj vid nastave opstati i u narednom periodu, moramo otkloniti ove nedostatke.

Jedan od najvećih nedostataka je nespremnost škole, nastavnika, ali prevashodno učenika za ovaj vid nastave.

Učenicima je potrebna podrška, a njihovi najbolji saveznici u njihovi roditelji.  

Ono što smo svi primetili da nedosrtaje učenicima u procesu onlajn nastave je:

  • odgovornost prema radu
  • doslednost u realizaciji nastavnih aktivnosti
  • samosmtalnost u učenju

Prilikom nastave u učionici, nastavnici su ti koji im pomažu, usmeravaju, motivišu da rade, a kući su oslonjeni sami na sebe. 

I to je najveći problem. 

OKC kao institucija koja pruža podršku svim akterima obrazovno vaspitnog procesa, želi da pomogne i roditeljima da se aktivno uključe u proces vaspitanja i obrazovanje njihove dece. Roditelji su ti koji najbolje znaju šta je potrebno njihovoj deci, a mi smo tu samo da damo stručnu pomoć savetima, konsultacijama, materijalima, obukama … 

Nadamo se da ćemo uspeti da damo odgovore na pitanja: 

  • Zašto moje dete ne uči?
  • Kako to da je moje dete po ceo dan za računarom i knjigom, a rezultati su slabi?
  • Kako je moguće da moje dete ne pipa knjigu, a ima sve petice?
  • Kako da smanjimo upotrebu mobilnih telefona?
  • Kako da znam da li je moje dete ugroženo na internetu?
I pored odgovora na ova pitanja, daćemo i smernice, instrumente, materijale, gotova rešanja kako da rešite neke od ovih problema. 

OKC ima kompetentne saradnike/stručnjake koji godinama rade sa decom, ali i sa roditeljima na rešavanju ovih i još mnogih drugi problema. Sada u vremenu onlajn nastave kada je kvalitet prenosa znanja dosta niži nego inače, više je nego neophodno da roditelji dobiju podršku za uspešno obrazovanje svoje dece. 

A mi smo ti koji znamo kako!
90

Ako ste roditelj đaka u osnovnoj ili srednjoj školi, zamolili bismo vas da popunite upitnik koji se nalazi ispod ovog teksta. Ili kliknite na sliku sa leve strane.

Vreme za popunjavanje upitnika je bukvalno 2 minuta. Takođe, zamolili bismo vas da podelite link do ovog upitnika onima za koje znate da su roditelji učenika u osnovnim ili srednjim školama. Lik možete preuzeti tako što kliklnete desnim klikom na reč UPITNIK i opcija Copy link adress kopiranjem sledeće adrese:  a možete podeliti putem društvenih mreža ili viber/whatsapp grupa … 

Hvala unapred!