Snezana-Antonijevic-1

Snežana Antonijević

Ko sam ja u najkraćim crtama...

Ja sam Snežana Antonijević, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Boru. Ne mogu reći da sam slučajno u ovom pozivu jer sam to želela. Niški sam student i zvanje mi je diplomirani filolog za srpski jezik i književnost. Inače sam i sama bila đak škole u kojoj radim što je u početku bilo malo neobično. Moja interesovanja kada je studiranje u pitanju išla su od arheologije do prava…. 🙂

Kako je počela saradnja sa OKC-om?

Veza je dobro poznanstvo i razumevanje (generacijsko) sa onima koji su ovu divnu ideju pretvorili u veoma uspešnu priču o edukaciji. Po prirodi sam radoznala i volim sve da probam, a volim i izazove u svakom smislu.

Šta pokreće tu radoznalost?

Za sebe mogu da kažem da imam problem sa nesigurnošću u sebe ali me baš to tera na prihvatanje novih stvari. Mnogo projekata i novih stvari sam u poslovnom i privatnom smislu prihvatila da sebi dokažem da mogu.

Da li je maternji jezik jedina inspiracija?

Maternji jezik uvek inspiriše, sve više zbog toga što mu se u poslednje vreme zaista malo pažnje posvećuje. Sve se podrazumeva, greške se ne primećuju kada ih činimo, ali ih uočimo kad ih drugi čine. Mislim da je to najveći problem.

I šta još voliš?

Obožavam cveće i posvećujem mu dosta pažnje. Moj maleni cvetni vrt pred kućom je relaksacija od sve stresnijeg života. I da…već neki niz godina amaterski kreiram slatkiše…naizgled nespojivo sve ovo 🙂 Ali ja uživam!

Poruka za kraj...

Poruka se odnosi i na mlade i na starije. Neophodno je da svi mnogo čitamo i da negujemo svoj jezik, niko drugi to neće činiti umesto nas samih!