Grozdana Đurović

Grozdana Đurović

Ko ste vi?

Od 2012. godine nastavnik ekonomske grupe predmeta u Ekonomskoj školi u Čačku.

Kao diplomirani ekonomista, smera finansije, bankarstvo i osiguranje, mnogi su mislili da ću se zaposliti u bankama, osiguravajućim kompanijama ili nekim drugim finansijskim institucijama. Spletom okolnosti, put me je odveo u nastavnički poziv, u obrazovanje. I nisam se pokajala.

Kakav ste Vi nastavnik?

Smatram sebe nastavnikom koji prati novine. Celoživotno učenje smatram važnim i zato se trudim da se usavršavam u svim oblastima koje mi mogu pomoći da budem bolji nastavnik. Neverovatno je bilo saznanje koliko se škola promenila u poslednjih petnaestak godina, a samim tim i uloga nastavnika. U mnogome mi pomaže moje lično iskustvo kao učenika. Koliko je važno da nastavnik ume da prenese svoje znanje, toliko je i važno da li su ga učenici razumeli. Ključ je u jednostavnosti.

Najveći uspeh u profesiji

Najveći uspeh bavljenjem ove profesije je kada sretnem svoje učenike, a oni u meni prepoznaju jedan od razloga za njihov uspeh.

Kako provodite svoje slobodno vreme?

Svoje slobodno vreme koristim za negovanje Srpske narodne tradicije. Volim folklor, iako se smatram veterankom ne posustajem. Pratim sport. Posebno zadovoljstvo mi čini gledanje fudbalskih i košarkaških NBA utakmica. Druženje sa prijateljima, šetnja, putovanja su takođe nešto što volim. Za kraj radnog dana, zadovoljstvo je pročitati par stranica neke dobre knjige. Bilo bi sjajno kada bi dan trajao malo duže.

 

Na šta ste najviše ponosni?

Majka sam dva dečaka, Vukašina i Mihaila koji su moj najveći ponos i uspeh.

Šta su Vaše najveće odlike?

Skromnost i jednostavnost smatram svojim vrlinama. Humanitarni rad me ispunjava. Aktivan sam član nekiliko humanitarnih udruženja. Taj osećaj kada ste nekom pomogli je nemerljiv.

OKC i Vi

Veliko zadovoljstvo mi predstvalja što sam postala deo OKC tima. Ljudi koji imaju toliko entuzijazma, kreativnosti, spremnosti da ovaj naš obrazovni sistem učine boljim i efikasnijim.