Preduzetništvo u gimnazijama i stručnim školama

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2100 dinara

Seminar se bavi jednom od međupredmetnih kompetencija, koja se danas izučava kao predmet u gimnazijama i srednjim stručnim školama. Ali uskoro će ove teme biti veoma vežan element svih mladih ljudi. 
Ne propustite!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

  • Gotove scenarije za čas koje možete primeniti odmah ili uz korekcije koje sami želite da uvedete (scenariji za čas koje nudimo nisu pripreme za čas u klasičnom smislu reči, već mogu poslužiti kao dopuna pripremi za čas. Uz dodatni rad oni se mogu preraditi tako da dobiju formu pripreme za čas).
  • Dodatne materijale (anekse scenarija za čas) – da ih ne biste sami kreirali ili izdvajali iz celine, negde su ovi materijali dati odvojeno.
  • Ideje za realizaciju nastave zasnovane na metodi iskustvenog učenja, kao aktivne metode učenja (primena ovih ideja u nastavi nije ograničena samo na predmet preduzetništvo, već je nastavnici mogu koristiti i u drugim predmetima – poslovna ekonomija, računovodstvo…pa čak i u opšte – obrazovnim predmetima.
  • Mogućnost da razmenjujete iskustva iz nastave sa kolegama.
  • Mogućnost da na osnovu postojećih, osmislite nova scenarija za čas i podelite ih sa drugim nastavnicima, ako to želite.
  • Mogućnost da ostvarite odličan transfer znanja na časovima.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale programe koje ćete koristiti na seminaru su više ili manje poznati, jer su ti programi deo MS Office paketa (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint).

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste početnik. Seminar može biti malo tehnički zahtevniji ali će vam pojašnjenja na seminaru pomoći da pojedine začkoljice prevaziđete. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na ovom seminaru, ali će im biti možda potrebno malo više vremena. To je jedina razlika, odnosno razlika je u vremenu potrebnom za izradu zadataka.

Pronađite još OKC seminara