Ivana Milisavljević

Ivana Milisavljević

Zašto radim kao nastavnik?

U prosveti radim jer to volim. To je teško objasniti, ali nije teško osetiti. Na skali od 1 do 5, svom poslu dajem 5. Mislim da svako ima svoj poziv u životu, a moj je poziv našao mene, iako sam studirala ekonomiju.

Kako zamišljam svoj radni dan za 3 godine?

Spremam svoje djake za maturu iz dva predmeta, smišljam nove, originalne časove, držim veb seminar o preduzetništvu i sve to na novoj opremi, koja nije stara 14 godina… 🙂

Šta bih želela da promenim u sistemu obrazovanja, da mogu?

Izbacila bih sve što predstavlja nefunkcionalno znanje, suvišne sadržaje, suvišne ishode…

Šta smatrate svojim najvećim usavršavanjem u karijeri?

Moja „odskočna daska“ bio je CEFE seminar i obuka za CEFE trenera u ukupnom trajanju od 6 nedelja, tokom jednog letnjeg raspusta, kao i učešće u reformi ekonomskih škola. Ona mi je omogućila da ostanem u prosveti, a bila sam blizu odluke da napustim rad u prosveti nakon dve godine rada, nezadovoljna ograničenjima u realizaciji nastave. Srećom, puno se od tada promenilo, na bolje… bar što se tiče ekonomskih škola, koje su tada započele reform. Osim toga, mnogo dugujem raznim dobrim i kvalitetnim obukama iz kojih sam puno naučila, a još više poznanstvu sa divnim, pametnim, preduzimljivim ljudima koji su mi pomogli da se razvijem i usavršim.

Da ne radite u prosveti (ako radite) koji biste posao radili?

Verovatno bih radila svoj posao – u oblasti marketinga ili bih pisala knjigu

Ostala interesovanja

Obožavam prirodu u kojoj provodim puno vremena sa svojom porodicom, volim dobru muziku i dobru knjigu…