Marija Đokić

Marija Đokić

Ukratko o sebi

Nastavnik klavira i klavirski saradnik u MŠ “Isidor Bajić” u Novom Sadu, dugogodišnja blogerka i poznavalac WordPress-a, koautor elektronskih seminara i osnivač Društva ljubitelja muzike „Družiciranje“.

Zašto baš muzika?

Muzikom sam počela da se bavim sa 11 godina i još nisam poželela da prestanem. Sećam se da sam još kao mala želela da budem učiteljica kad porastem, pa sam na osnovu toga i odabrala svoje zanimanje – nastavnik u muzičkoj školi.

Kako se u sve to uklapaju elektronski seminari?

Elektronski seminari su odlična sinteza podučavanja, zabave, razmene iskustava sa kolegama i interneta – sve ono što volim.

Najlepši trenutak

Oduševljenje učenika kada konačno uspe da kreira nešto što do tada nije mogao, bilo da se radi o novoj kompoziciji ili novom alatu za edukaciju – neprocenjivo 🙂

Šta je za Vas najveći izazov?

Svaki je veći od prethodnog. Trenutno je to uspešna realizacija svih naših seminara.

Kako podnosite neuspeh?

Na neuspeh gledam kao na jedan u nizu pokušaja do uspeha – trudim se da iz svakog neuspelog pokušaja izvučem neku pouku.

Kako primate kritiku?

Ako je konstruktivna, onda je dobrodošla. Ako je zlonamerna, onda joj ne pridajem važnost.

Šta su Vaše glavne prednosti/slabosti?

Analiziram sve do najsitnijih detalja – to je nekada prednost, a nekad i mana.

Šta smatrate svojim nedostatkom?

Činjenicu da slabo funkcionišem ako ne odspavam bar 7 sati, a toliko je toga što želim da uradim – od sviranja klavira, podučavanja, preko pisanja bloga, izrade i vođenja elektronskih seminara, izrade blogova za druge, do čitanja i ličnog usavršavanja…

Omiljene aktivnosti u slobodno vreme?

Ispijanje kafe sa prijateljicama u nekoj divnoj bašti, čitanje dobre knjige, šetnja u prijatnom društvu, gledanje nekog lepog filma.

Šta bi se dogodilo da dobijete premiju na lotou?

Verovatno bih sredila svoje stambeno pitanje, ali bih i dalje nastavila da radim posao koji i sada radim 🙂

Upoznajte Mariju i kroz njen webfolio.