Milena-Andrijevic

Milena Andrijević

Kojom profesijom ste zamišljali da ćete se baviti dok ste sedeli u srednjoškolskoj klupi?

Zamišljala sam sebe u belom mantilu, na nekoj dečijoj klinici. Moja prva ideja je bila da studiram medicinu. Pretpostavljam da je zbog toga što volim da provodim vreme sa decom, da im pomažem.

A danas ste…

PEDAGOG u osnovnoj školi. Na prvi pogled reklo bi se tako daleko od medicine, a ustvari dosta slično! Radim sa nastavnicima, učenicima i njihovim roditeljima i pomažem da svako od njih što uspešnije ostvari svoje obrazovne ili vaspitne ciljeve.

Imate li i neka druga profesionalna interesovanja?

Posle završenog Filozofskog fakulteta nisam prestala da učim. Krenula sam na edukaciju iz sistemske porodične terapije, uspešno je završila i od februara 2017. godine sam na zvaničnoj listi evropskih psihoterapeuta. Tako da i kroz ovo profesionalno usmerenje pomažem pojedincima i porodicama u rešavanju problema koje nameće savremeno društvo.

Na koje načine se još osposobljavate?

S obzirom da je stručno usavršavanje prosvetnih radnika zakonska obaveza, rado se uključujem u seminare iz raznih oblasti a pokušavam da motivišem I druge kolege da se permanentno obrazuju. Otuda sam I ja ovde, u OKC-u, jer želim da svoja “sveža” znanja i kreativnost usmerim ka drugima koji su sličnih interesovanja.

Odakle energija za sve ove poslovne obaveze?

Rekreativno bavljenje sportom je izvor moje pozitivne energije, snage i spremnosti da se uhvatim u koštac sa profesionalnim izazovima. Volim da zumbam, šetam, kuglam, idem na fit-ball…

Kako provodite slobodno vreme?

U krugu svoje porodice, dragih ljudi i prijatelja, a često me možete sresti na putovanjima po različitim zemljama sveta!