Milena Vojnović

Milena Vojnović

U prosveti ukupno 28 godina, od toga 25 godina na mestu nastavnika engleskog jezika u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu i tri godine kao profesor razredne nastave u Osnovnoj školi „Ivan Gundulić“ u Novom Sadu).

Opišite zašto radite u prosveti

Posao učitelja je za mene častan, uzvišen poziv, koji traži odgovoran i kreativan pristup. Zahteva posedovanje brojnih veština. Multidisciplinaran je i kompleksan, što rad čini zanimljivim i dinamičnim.

Kako vidite obrazovni sistem danas?

Mnogo toga u prosveti ostaje da se unapredi i modernizuje. Neophodno je raditi i podučavati u korak s vremenom u kom živimo.

Šta smatrate svojim najvećim usavršavanjem u karijeri?

Istraživački i pedagoški rad u oblasti medijske, informacione i informatičke pismenosti mladih kroz trogodišnji projekat „Digitalni pogon“, najveći projekat na polju medijske pismenosti koji podržava Delegacija Evropske unije u Srbiji. Koautorstvo u priručniku za video produkciju za školarce. Urednički rad u školskom elektronskom časopisu. Zvanje pedagoški savetnik. Učenje engleskog, nemačkog i norveškog jezika i studijske posete državnim i Montesori osnovnim školama u Norveškoj.

Otkud Vi u OKC-u?

Kvalitet OKC seminara sam prepoznala kao njihov polaznik još pre desetak godina. Od tada se redovno družimo na brojnim usavršavanjima. Vremenom, poželela sam da postanem deo tima koji se stručno i posvećeno bavi savremenim pitanjima unapređenja nastave.