Jasna Marković Vujanović

Jasna Marković Vujanović

Ko se krije iza imena Jasna Marković Vujanović?

Večiti svaštar, nepopravljivi multitasker, veliki borac i (pre)često Don Kihot sa hrabro isukanim mačem.

Kako onda muzika?

U momentu kada sam napravila taj veliki skok i upisala muzičku akademiju, imala sam svega sedamnaest godina i bila učenik dve škole: matematičke gimnazije i muzičke škole. Dugo mi je trebalo da shvatim da sva svoja interesovanja ne mogu staviti pod krov bilo koje JEDNE institucije; među umetnicima mi je nedostajalo egzaktnog, među naučnicima onog duhovnog. Shvatila sam negde, da radeći sa decom, kroz podučavanje, možda najviše mogu da sastavim to dvoje. I da, gle čuda, kroz obrazovanje mogu da menjam svet. 🙂

A računari?

Ja istinski uživam u vremenu u kome živim. Google je moj najdraži prijatelj. Ne bih se odrekla niti jednog gadgeta koje savremeno vreme nosi. Ipak, i dalje sam klasični knjigoljubac i uzorni član gradske biblioteke. Ako se nečega plašim, to je da će doći vreme kada ću biti prespora da uživam u tehnologiji koju vreme nosi.

Na šta ste posebno ponosni?

Na dve stvari: na svoje klince i na sposobnost da se i dalje menjam i razvijam.

Kako se u celu priču uklapa OKC?

OKC je u moj život ušao s praktične strane gledano, pomalo naglo, ali suštinski to je to: grupa ljudi koji su aktivni učesnici u obrazovanju, koji prepoznaju savremene tendencije, vreme u kome žive, prostor u kome deluju. Volela bih da svet obrazovanja u kome sam svakodnevno, bude baš takav: inovativan, promenjljiv, otvoren i dostupan. Drago mi je da sam deo toga.