Kako snimiti celu veb stranu? [uputstvo za nastavu]

Ukoliko  želimo da budemo posvećen i moderan nastavnik čija predavanja su omiljena među učenicima, neophodno je da stalno razvijamo svoje i učimo nove veštine. Ovaj proces pored toga što je inspirativan i filantropski neretko će od nas zahvtevati dodatno vreme, energiju i posvećenost, a ovu kombinaciju faktora za  usavršavanje često nećemo imati dovoljno. No, opustite se 🙂 Postoje rešenja!

Sa skoro deceniju rada na polju profesionalnog i ličnog usavršavanja uz pomoć online edukacija, OKC tim zna kako da volite svaki radni ponedeljak i uživate u svakom pedagoškom izazovu. Jedna od strategija u radu koja je nama dala rezulate je da:

  1. dobro analiziramo situaciju,
  2. pronađemo što jednostavnije (najčešće i najbolje rešenje ) i
  3. olakšamo sebi pripremu ka stvaranju interesantnih sadržaja u nastavi.

 Prema našim iskustvima, za kvalitetno i učinkovito uređivanje bilo koje nove (ili stare) teme u nastavi u 90% slučajeva koristićete informacije (članke, video prezentacije i fotografije) koje se nalaze na interenutu, odnosno koje su deo nekog sajta. Jedna od stvari koju smo primetili da je učestala (a nije srećno rešenje) je da kolege slikaju (screenshot-uju) delove stranice preko opcija na svojim računarima i mobilnim telefonima. Ukoliko vam je za prezentaciju, obradu, odnosno korišćenje potreban izgled cele stranice na sajtu, biće vam potrebno dodatno vreme za uređivanje ovakvih fotografija, odnosno trebaćete da isečke povežete, obradite u nekom programu pri čemu ćete izgubiti dosta vrmena, a sadržaj će izgubiti svoj kontekst.

Zašto komplikovati kada postoji jednostavno rešenje ?

U ovom kratkom video tutorijalu možete da vidite kako u par koraka (odnosno klika) možete da podesite opcije u svom pretraživaču (potrebno je samo da koristite Google Chrom) uz pomoć kojih možete da lako usnimite cele stranice bilo kog sajta.


Ovo je samo jedan od „trikova“ , odnosno saveta, koji smo tokom rada primetili da bi bili korisni kolegama u procesu pripreme svoje nastave. Tokom dugogodišnjeg rada u onlajn edukaciji pronašli smo, osmisli ili naučili brojne „stvarčice i trikove“, kao i kompletne metologije u kreiranju interaktivnih, znaimljivih i interesantnih predavanja.

Ukoliko želite da saznate i dobijete nove informacije, bespaltne edukativne linkove, kao i da zakoračite u svet onlajn stručnog usavršavanja, to možete učiniti jednim klikom i postanete deo grupe naših kolega i priljatelja sa kojima komuniciramo i razmenjujemo iskustva na teritoriji Balkana.

P.S. Ukoliko znate osobu kojoj bi ove informacije bile od korosti, slobodno ih podelite 🙂

Školski pozdrav!
Obrazovno kreativni centar.

Da li vam je ovaj tekst bio koristan?

Označite zvezdicom koliko vam je tekst bio koristan?

Prosečna ocena 5 / 5. Do sada ocenilo: 1

Tekst nije ocenjen! Budite prvi koji će ga oceniti.