Milan Stanojević

Milan Stanojević

Za početak predstavi se?

Ja sam Stanojević Milan, rođen u Zaječaru, gde sam stekao nadimak, osnovno i srednje školsko formalno obrazovanje, upoznao neke sjajne ljude i radio neke, neke super stvari. S obzirom da su me od ranih (pionirskih) školskih dana zanimale humanističke nauke na kraju sam svoje akademsko školovanje sveo na obale novinarstva i komunikologije i godinama se već trudim da budem uspešan i zanimljiv kopirajter.

Kako povezuješ sistem obrazovanja i marketinga odnosno kopirajta?

Kao veliki izazov, u tom smislu što verujem da svaki radnik u prosveti prolazi i pronalazi veliki broj zanimljivih stvari, pronalazaka, ideja i kreacija tokom održavanja nastave. Ja samo želim da dam doprinos da takve priče postanu vidljive javnosti. Na žalost, javnost se o sistemu obrazovanja informiše ili kroz statistike ili kroz predrasude, svi napori u stvaranju pozitivnih promena nekako se ne zadrže dugo u javnom mnjenju.

Kako misliš to da postigneš?

Postoji više tehnika, i jedan krucijalni metod – estetika. Možemo danima da razmatramo i defeinišemo šta je zaprava estetika i koje su to estetske norme, ali mislim da to nije potrebno. Moje pojimanje estetike je verovanje da svaki aspekt rada ili života može ( i mora ) da teži ka lepom, odnosno da teži za osećaju za lepim. I društvo u celini je blizu takve jedne kreativne struje, samo trebamo da startujemo motor, poguramo, uradimo neki mali servis 🙂

Znači lepota će spasitit svet i napraviti bolji sistem obrazovanja?

Mislim da estetika već to uveliko radi. I tako gledam na ceo proces ličnog i profesionalnog usavršavanja. Niko više nema luksuz da živi i radi samo na osnovu ranijeg stečenog znanja, lično usavršavanje, ili kontinuirano učenje, je proces koja postaje sastavni deo naše svakodnevnice. Kada stvaramo dobre ideje, onda stvaramo bolji svet i tako iz dana u dan. Ništa komplikovano, kao uređenja travnjaka, zasadite travu, kosite je svakog dana u periodu od 50 godina, i dobijete izvrstan travinjak 🙂 Tako ja vidim estetiku, a estitka je bitna kako kaže grafit na jednom zidu.