Postavljanje i razvijanje onlajn sistema za učenje/seminare

Danas svaka ozbiljna obrazovna ustanova, koja ima svoju viziju razvoja, mora da poseduje određeni sistem za učenje putem interneta. Nekada ustanove nisu imale ni svoju imejl adresu, pa su vremenom uvodile imejl komunikaciju, kreirale sajt, Fejsbuk stranicu, Instagram nalog itd. a danas su to standardni elementi koje poseduje svaka škola, vrtić ili bilo koja druga vaspitno-obrazovna ustanova, institucija ili organizacija. 

Oni koji prvi krenu u ovom pravcu i krenu da ulažu resurse u ljude i onlajn učionice, biće nosioci promena i biće spremni za današnje učenike i saradnike, bilo da li su oni učenici u školi ili polaznici obuka, kolege ili drugi saradnici. 

OKC je razvio tim koji iza sebe ima iskustvo u radu sa onlajn sistemima za učenje duže od 12 godina i koji može da pruži podršku drugim institucijama koje žele da se bave onlajn edukacijom. Uspeh u ovoj oblasti, kao i svim drugim oblastima koje se konstantno razvijaju, nemoguće je  ostvariti preko noći. Potrebno je vreme usavršavanja i puno razvoja, ali za početak je neophodno postaviti sistem, ma kakav on bio.

Kao i kod imejlova, sajtova ili bilo kojih drugih proizvoda i usluga, moguće je napraviti sistem prema svačijim zahtevima. Kreiranje sistema za učenje nije izrada cipela i svaki sistem se prilagođava instituciji za koju se pravi. Ne postoje dva identična onlajn sistema. 

Šta je sve potrebno za sistem onlajn obuke?