Obrazovno kreativni centar
Nevena Nikolić

Nevena Nikolić

  • Instrukcioni dizajner
  • Kreiranje i moderacija obuka
  • u OKC-u od septembra 2016.

Ko si ti?

Jesenje dete starijih roditelja sa mnogo vrlina i mana. Kažu da se ne ponašam kao tipično jedino dete, ali kažu da sam mnogo tvdoglava. 🙂

Ljubiteljka kafe, kvalitetne strane muzike (šta ću kada sam strana plaćenica), pravde i dobrih priča, kako napisanih, tako i usmenih. Imam mnogo prijatelja i za sada sam „dežurna osoba u crkvi“. Duhovita po potrebi, naravno, uz neizostavni sarkazam.

Ponekad umem se ponašam kao neshvaćeni genije uz mnogo filozofiranja. Valjda zato što su nas tako učili tamo na onom Filozofskom fakultetu u Beogradu… Tamo odakle je sve krenulo, što bi rekao moj komšija komunista, na pomen da sam upisala Filozofski. Zapravo, trudim se da ne budem ni optimista, ni pesimista, samo realista. I da moji postupci ni na koji način ne ugrožavaju ljude oko mene.

Filozofski fakultet? Pa, otkud onda ti u svetu računara i IT-a?

Ha, to je dobro pitanje… Setih se sada časopisa „Svet kompjutera“. 🙂 Kao dete koje je odrastalo uz računara, jer je otac bio inženjer informatike, priznajem da sam nekako uvek bežala od toga, ali, eto vidite, stiglo me je. Želela sam da postanem farmaceutkinja, ali je bilo mnogo hemija, a majka dipl. inženjer tehnlogije… Nekako sam sasvim “prirodno” odlučila da posle završenog prirodno-matematičkog smera, priglim društvene nauke i pedagogiju. Ako ništa drugo, imala sam bar dobru osnovu za početak rada u Obrazovno kreativnom centru – poznavanje rada na računaru i pedagogija.

Obrazovno kreativni centar i ti?

Samo ću reći da se trud i rad tokom šest meseci i deset zadataka isplatio te 2016. godine. Za te dve godine razvojni put bio je inspirativan i krajnje neočekivan – od asistenta za razvoj sistema, do instrukcionog dizajenera i, ono na šta sam najviše ponosna je autorstvo i uloga moderatora na onlajn seminaru Kreiranje i moderacija obuka. Jednostavno, u OKC-u ne postoji regresija i stagnacija, već samo progres. Što bi rekao naš šef: Mi smo razvojna priča.

Prošlost, sadašnjost, budućnost?

Prošlost: Nostalgičarka… Za bolje sutra i još lepše juče.

Sadašnjost: Citiraću svoju profesorku filozofije… „Strah od novog strašniji je od nesuglasica starog prezira.“

Budućnost: Neka bude zagonetna i puna izazova, jer jedino tako rastemo i bivamo pametniji „za jedan stepenik i jednu ulicu“. A, ko zna, možda se i ostvare neki snovi i maštarenja! 🙂