Brankica-Ristic

Brankica Ristić

Zašto ste se priključili OKC timu?

Prepoznala sam da OKC tim neguje veoma odgovoran pristup u pripremi i realizaciji seminara. Veliko mi je zadovoljstvo da budem deo, tako profesionalno organizovanog, tima.

Šta najviše volite u svom poslu?

Studije psihologije pružaju široku bazu koja, ako se redovno usavršavate, omogućava bavljenje različitim poslovima. Po prirodi sam radoznala, volim da učim i volim kontakt sa ljudima, naročito mladima.

Zašto mislite da nastavnici treba da uče o radu s decom sa problemima?

Počeci velikog broja psihičkih poremećaja mogu da se naslute još u detinjstvu i adolescenciji i to je pravo vreme za pomoć i podršku. Uloga vaspitača, učitelja i nastavnika je u tom periodu izuzetno velika.

Da li nastavnik u srednjoj školi samo obrazuje ili i vaspitava?

Važno je i jedno i drugo, jer bez etike nema pravog obrazovanja. Bez moralnosti nema ličnog integriteta koji daje osećaj slobode, a smatram da je osećanje slobode veoma važno za mentalno zdravlje kako pojedinca, tako i društva.

Šta vas je poslednje obradovalo?

Veoma volim knjigu “Puž golać na urvini” koju su napisali braća Arkadij i Boris Strugacki i skoro sam, zahvaljujući internetu, saznala sam da postoje i drugi ljudi koji tu knjigu vole isto koliko i ja.