Daniela Skoković

Daniela Skoković

Otkud Vi u OKC-u?

Knjiga i literatura, a zatim i lektira, je ono što je prvo povezalo Mariju i mene, a onda je na njen predlog nastao i koautorski tim seminara posvećen upravo modernijem pristupu obradi lektire. U početku sam smatrala da je malo neuobičajeno da se kao bibliotekar koji nije direktno u nastavi priključim, ali kada sam na prvom sastanku upoznala OKC tim i videla koliko su onlajn seminare podigli na zavidan profesionalni nivo, shvatila sam da i ja želim da budem deo tog uspešnog tima.

A zašto baš lektira I vebalati kao tema online seminara?

Kako se u svom redovnom poslu bavim promotivnim aktivnostima vezanim za podsticanje čitanja i u njih volim da unosim inovativne promene, pre svega one koje su povezane sa savremenim tehnologijama, smatrala sam da je idealna prilika da sa Marijom koja je profesor srpskog jezika i sa kojom dugi niz godina uspešno sarađujem, osmislimo seminar i svoja znanja i iskustva podelimo. Moj moto je da sva znanja koja prikupim u poslu moram i da podelim – bez toga ona nemaju veliku vrednost!

Šta je za Vas lična sreća?

Lična sreća je za mene harmonija koju težim da ostvarim u svim segmentima života – porodici, poslovnom okruženju, sa prijateljima i prirodom!

A uspeh u profesiji kojom se bavite?

Svojevremeno sam bila proglašena za najboljeg bibliotekara u javnim bibliotekama u Srbiji. Velika čast, posebno kada priznanje dobijete od svojih kolega! Ipak, i tada sam rekla – ako je dete koje je ušlo u biblioteku zapamtilo kako sam ga sa osmehom na licu dočekala i ako sam bar delimično doprinela da zavoli knjigu i čitanje, to je moj najveći profesionalni uspeh i nagrada!

Slobodno vreme, neki hobi…

Bagi, moj zlatni retriever, najodaniji prijatelj, bašta i u njoj organsko povrće i cveće, šetnja i priroda uz poneku amatersku fotografiju! Naravno i putovanja!