Dragana Ćurčić

Dragana Ćurčić

Šta biste mogli da nam kažete o sebi… ali u jednoj, dve, odnosno u tri rečenice. 

Iz Herceg-Novog sam. Završila Matematički fakultet u Beogradu, smjer računarstvo i informatika. Od 1999. godine živim u Bečeju i radim u Ekonomsko-trgovinskoj školi. Udata, ćerka studentkinja.

Zašto nastavnica matematike?

Imala sam idealnu nastavnicu matematike u osnovnoj školi. Tako sam matematiku i zavoljela. Srednju školu sam završila kao pomoćni istraživač u matematici (stariji znaju o čemu pričam 🙂 ), pa mi je najlakše bilo spremiti baš taj prijemni ispit. Fakultet tj. smjer koji sam završila nije nužno morao voditi u prosvjetu, ali… Nisam rekla da je i moj otac bio prosvjetni radnik. I majka zamalo, ali je život odveo na drugu stranu.

Nisam se pokajala i nikada ovaj posao ne bih mijenjala za neki drugi.

A da nisam nastavnica matematike bila bih nastavnica engleskog jezika, mada mi ni sport nije stran!

Profesionalno usavršavanje?

U vode ozbiljnog stručnog usavršavanja sam ušla davne 2003., a da nisam ni znala šta me čeka. Dok sam se snašla, a ja već autor par programa stručnog usavršavanja, koordinator nastavnika matematike u GIZ-ovom projektu, član tima koji je dao predlog revizije kurikuluma matematike za neke obrazovne profile koji su bili u ogledu, osnivač dva udruženja koja su vezana za obrazovanje i nastavnika i učenika.

Opet ulazim u novu avanturu i znam da se neću pokajati.