Sanja Ilić Stojanović

Sanja Ilić Stojanović

Zdravo, otkud Vi?

Gde god se nešto zanimljivo dešava, ja sam tu! A čujem da sa vama može biti i te kako zanimljivo.

Da li bi ste nam se predstavili?

Da, naravno. Zovem se Sanja Ilić Stojanović i nastavnik sam svima „omiljenog“ predmeta – matematike. Trenutno radim u Gimnaziji „Bora Stanković“ u gradu Boru. Svoja prva iskustva u ovom poslu stekla sam u borskoj ETŠ, a onda sam poželela promenu… Mogu vam reći da jako volim svoj posao, i ako nisam, kao mala maštala da budem „učiteljica“. Sebe ne bih mogla da zamislim na nekom drugom poslu, mada…nikad se ne zna!

Kako ste se odlučili za saradnju sa OKC-om?

Pa znam tu neke ljude, jednog sam kao mladog studenta vaspitavala i hranila picama iz „Hacijende“ , pa me on sada, za uzvrat vrbuje tu i tamo… Drugo, imam ambicioznu sestru, koja bi samo nešto da radi a ja moram da pomažem.

Šta Vam najviše smeta u prosveti i šta bi ste promenili?

Najviše mi smeta apatija među decom a i među kolegama. Ja sam uvek za akciju i energično obavljanje posla, za angažovanje 100% a ne „taljiganje“ i ubijanje vremena, čega ima sve više.

A, šta Vas čini srećnom?

Na poslu je to, kad vidim da se u nekom detetu razvije ljubav prema matematici to baš-baš. Na privatnom planu, srećnom me čini moja porodica. Moj dragi i moja dečica. Pardon, dečica više nisu dečica. To su jedna lepa devojka, student i jedan punoletni mladić, gimnazijalac.

Šta biste još dodali o sebi?

Pa, to bi potrajalo… Recimo da sam matematičar sa umetničkom dušom, koji voli sport, dobre žurke ali i ležaljku u hladu, hladno pivo i dobru knjigu. A neki tvrde i da pravim najbolje princes-krofne. 🙂