Tanja Plazinić

Tanja Plazinić

Ukratko o sebi

Nastavnik geografije u Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ u Beogradu. Autor i urednik bloga „Geografija za tebe“. Predavač za učenike 6. i 7. razreda u okviru projekta „Moja škola“ u realizaciji MPNTR, školske 2019/20. Koautor elektronskog seminara i autor udžbenika za geografiju u osnovnoj školi.

Zašto baš prosveta?

Posao nastavnika me ispunjava jer mi pruža slobodu u organizaciji rada, realizaciju brojnih aktivnosti, mogućnost da izrazim kreativnost i da utičem na obrazovanje i vaspitanje učenika.

Koji oblik stručnog usavršavanja birate?

S obzirom da je slobodnog vremena sve manje, izuzetno mi je važno da sama mogu da isplaniram kada ću se upoznati sa sadržajima određene teme i kada ću uraditi zadatke. Iz tog razloga moje stručno usavršavanje je usmereno ka pohađanju elektronskih seminara.

Najlepši momenti

Momenat kada ideju pretvorim u stvarnost, kao i momenat kada dobijem povratnu informaciju od učenika u vidu njihovog angažovanja u zajednički planiranim aktivnostima (projektima, oglednim i uglednim časovima).

Šta je za Vas najveći izazov?

Da u svakoj novoj situaciji budem najbolja verzija sebe.

Kako podnosite neuspeh?

Neuspeh ne doživljavam kao zid kroz koji ne mogu da prođem, već kao trenutnu prepreku koja me motiviše da se trudim i radim još više kako bi ona bila savladana.

Kako primate kritiku?

Svaka kritika je dobrodošla, a svaka reakcija na kritiku je prethodno analizirana. U slučaju negativne kritike, istu ću uvažiti ukoliko je dobro argumentovana.

Koje su Vaše glavne vrline/mane?

Radoholičar sam i smatram da je to vrlina u poslovnom životu, ali mana u privatnom.

Omiljene aktivnosti u slobodno vreme?

Šetnja, putovanja i bavljenje kreativnim stvarima – dizajniranje nameštaja, uređenje enterijera i dr.