Dragana-bukvin

Dragana Vujković Bukvin

Možete li nam reći nešto o sebi?

Završila sam Filozofski fakultet u Novom Sadu, odsek za engleski jezik i književnost, master studije iz opšte lingvistike na Filološkom fakultetu u Beogradu i master studije iz međunarodnog poslovanja i menadžmenta na Midlseks univerzitetu u Londonu i Fakultetu Organizacionih nauka u Beogradu. Radim kao nastavnik engleskog jezika u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Novom Sadu i kao honorarni saradnik za pripremu za Kembridž ispite u „Centru za jezike“ Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Sa suprugom vodim malu porodičnu firmu, a sa kćerkama Ana-Marijom i Eleonorom provodim većinu slobodnog vremena.

Otkud profesor engleskog u menadžmentu?

Menadžment i međunarodna korporacijska karijera su bili moja prva želja, ali su zbog situacije u bivšoj Jugoslaviji, moji planovi za odlazak na studije u inostranstvo propali. Upisala sam i završila engleski jezik i književnost. Tako sam se našla u prosveti na poslovima predavača engleskog i španskog jezika, a kasnije sam vodila školu stranih jezika. Upisala sam master studije menadžmenta i tada se rodila ideja da povežem obrazovanje i menadžment

Kako ste došli na ideju da pravite seminare iz menadžmenta u obrazovanju sa OKC?

Za vreme master studija menadžmenta shvatila sam da je koncept menadžmenta jedinstven, ali da se može prilagoditi za svaku oblast rada. Pošto je moje dotadašnje iskustvo bilo uglavnom u prosveti, želela sam da se oprobam i kao autor i moderator kursa iz menadžmenta u obrazovanju. OKC je prepoznao moju ideju, a ja sam želela da radim sa njima zato što sam nekoliko godina pre toga bila zadovoljni polaznik njihovih kurseva iz raznih oblasti.

Šta vas motiviše da radite i napredujete?

Želja za znanjem i sticanjem veština me motiviše da stalno učim nešto novo. Smatram da samo osoba koja ima pozitivan stav prema celoživotnom učenju može sebe da nazove edukatorom i da ličnim primerom zasluži poverenje polaznika i učenika.