Dragana-bukvin

Dragana Vujković Bukvin

Možete li nam reći nešto o sebi?

Ja sam diplomirani farmaceut, specijalista kozmetologije. U Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi u Beogradu sam se zaposlila slučajno. Ideja je bila da privremeno radim u nastavi dok ne završim specijalizaciju. Ostala sam 17. godina. Predmet koji sam prvo predavala, a predajem ga i danas je farmakognozija sa fitoterapijom. Zaljubila sam se u biljke i rad sa decom. Kasnije sam spojila svoju ljubav kozmetologiju i lekovito bilje u izradu prirodne kozmetike.

Otkud profesor engleskog u menadžmentu?

Menadžment i međunarodna korporacijska karijera su bili moja prva želja, ali su zbog situacije u bivšoj Jugoslaviji, moji planovi za odlazak na studije u inostranstvo propali. Upisala i završila engleski jezik i književnost. Tako sam se našla u prosveti na poslovima predavača engleskog i španskog jezika, a kasnije sam vodila školu stranih jezika. Upisala sam master studije menadžmenta i tada se rodila ideja da povežem obrazovanje i menadžment.

Kako ste došli na ideju da pravite seminare iz menadžmenta u obrazovanju sa OKC?

Za vreme master studija menadžmenta shvatila sam da je koncept menadžmenta jedinstven, ali da se može prilagoditi za svaku oblast rada. Pošto je moje dotadašnje iskustvo bilo uglavnom u prosveti, želela sam da se oprobam i kao autor i moderator kursa iz menadžmenta u obrazovanju. OKC je prepoznao moju ideju, a ja sam želela da radim sa njima zato što sam nekoliko godina pre toga bila zadovoljni polaznik njihovih kurseva iz raznih oblasti.

Šta vas motiviše da radite i napredujete?

Želja za znanjem i sticanjem veština me motiviše da stalno učim nešto novo. Smatram da samo osoba koja ima pozitivan stav prema celoživotnom učenju može sebe da nazove edukatorom i da ličnim primerom zasluži poverenje polaznika i učenika.