Osnove veb-dizajna - kreativan način za razvoj učenika

Broj u katalogu: 298

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2900 dinara

Veb-dizajn - Srbija mob
K1 – kompetencija za užu stručnu oblast

P1 – Unapređivanje digitalnih kompetencija učenika i nastavnika i upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u realizaciji obrazovno-vaspitnog procesa

Odluku o akreditaciji programa možete pogledati  ovde: Odluka

  • Nastavnicima računarstva i informatike u osnovnim školama
  • Nastavnicima tehničkog i informatičkog obrazovanja
  • Nastavnicima računarstva i informatike u srednjim školama
  • Nastavnicima programiranja
  • Nastavnicima stručnih predmeta u području rada Elektrotehnika

Svim nastavnicima koji žele da nauče veb dizajn

Da li vi imate sličan problem?

Danas je najbržerastuća industrija veb industraija, odnosno IT sektor. Za rad u ovoj oblasti, neoophodno je da razvijemo algoritamski način razmišljanja kod naših učenika ali i da im podstaknemo kreativnost. Nači učenici imaju jaku želju da rade u ovom sektoru, ali pored osnovnih znanja i veština koje steknu u školama, neophodno je da mi kao nastavnici budemo u korak sa razvojem tehnologije i IT sektora. Ove oblasti su se pojavile nakon završetka redovnog školovanja mnogih nastavnika i mi nismo uspeli da savladamo ove veštine na fakultetu, pa je čest slučaj da ne možemo da pravitmo razvoj naših učenika.

Kako rešiti ovaj problem?

Na ovom seminaru predstavićemo sadržaje koji će nastavnicima omogućiti da prave i uređuju HTML stranice. Početnici će na ovom seminaru da naprave svoje prve korake u programiranju, dok će iskusniji nastavnici da nauče nešto novo iz oblasti izrade HTML strana i CSS uređivača. Koliko je učenike važno naučiti novoj materiji, toliko je važno motivisati ih da i sami istražuju, da odu korak dalje i ispolje svoju kreativnost, pa se od nastavnika očekuje dobro osnovno znanje, ali i velika sigurnost. Ovaj seminar vam to nudi. 

  1. Osnovno o HTML-u – Osnovni pojmovi na vebu, definisanje protokola, osnovni elementi HTML-a;
  2. Tekstualni i multimedijalni sadržaji u HTML-u – Rad sa HTML atributima;
  3. HTML i CSS – Definisanje i upotreba CSS-a za stilizovanje stranica;
  4. Izrada veb-strana i postavljanje na veb-server – Samostalna izrada veb-stranica.

Aleksandra Nikolić

Diplomirani inženjer elektrotehnike, radi kao nastavnik u srednjoj stručnoj školi u Boru. Već desetak godina predaje predmete iz oblasti veb-dizajna i programiranja. Sertifikovani je „Mikrotik Trainer“ (MTCNA I MTCRE) iz oblasti IT-a. Uspešno završila veliki broj programa stalnog stručnog usavršavanja i realizator je programa 2D kompjuterska grafika – AutoCAD za period 2012-2014.

Aleksandra Ristić

Po zvanju diplomirani inženjer elektrotehnike, a po profesiji nastavnik stručnih predmeta u Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Boru. Već desetak godina saradnik u nastavi na Tehničkom fakultetu u Boru. Trenutno koordinator na jednom, a zamenik koordinatora na drugom Erasmus+ projektu u  svojoj školi. Autor udžbenika Elektronika u izdanju Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Beograd. MTCN sertifikovani nastavnik u MikroTik akademiji. I najvažnije ponosna mama 4 devojčice.

Ivan Milutinović

Rođen u Knjaževcu, osnovnu i srednju školu završio u Boru i u Nišu Elektronski fakultet. Danas predaje Računarske mreže u Mašinsko-elektrotehničkoj školi u Bor i bavi se mnogim stvarima vezanim za IT. Verovao da će roboti i veštačka inteligencija raditi i voditi društvo napred dok će glavna uloga čoveka biti da uživa u životu… i, još uvek veruje. Rekreativno igra fudbal na konzoli.

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Nakon ovog seminara znaćete da koristite napravite veb stranu da je povežete u veb sajt sa ostalim stranama i da uredite te strane.

Za izradu animacija potrebno je poznavanje nekog od script jezika, a to nije predviđeno sadržajem ovog seminara. Ali uz malo interesovanja i istraživačkog duha, moguče je proširiti svoje znanje i na jednostavnu primenu script jezika.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale alate neophodne za kreiranje projektne nastave dobićete na samom seminaru, kao i uputstvo za rad sa njima.

Nisu potrebna velika predznanja, potrebno je da poznajete osnove korišćenja računara, interneta i imejl naloga. Sve ostalo je lako naučiti na samom seminaru.

Pronađite još OKC seminara