Osnove računarske pismenosti

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 26

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2100 dinara

Seminar na kome ćete brzo naučiti osnove rada na računaru. Koncipiran je za početnike i obrađuje oblasti:  rad u operativnom sistemu, obrade teksta (MS Word), tabelarne kalkulacije (MS Excel) i prezentacije (MS PowerPoint).
Osnove računarske pismenosti - Srbija mob

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Ovaj seminar će pomoći da bukvalno od nule krenete sa radom, steknete osnove računarske pismenosti, kao i da unapredite svoj rad u školi ili predškolskoj ustanovi. Umećete sami da podešavate svoje računare, da formatirate tabele i dokumente, ali i da bez pomoći kolega informatičara pravite eksel tabele koje su vam potrebne. ‘Pakovaćete’ godišnji plan, razne izveštaje, zapisnike, koji sakupljaju podatke iz obrazaca o uspehu u eksel tabelu uz pomoć raznih trikova. Dobićete dokaz da spadate u one nastavnike koji predstavljaju najbolje po pitanju računarske pismenosti u našim školama.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale programe koje ćete koristiti na seminaru su više ili manje poznati, jer su ti programi deo MS Office paketa (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint).

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste početnik. Seminar može biti malo tehnički zahtevniji ali će vam pojašnjenja na seminaru pomoći da pojedine začkoljice prevaziđete. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na ovom seminaru, ali će im biti možda potrebno malo više vremena. To je jedina razlika, odnosno razlika je u vremenu potrebnom za izradu zadataka.

Pronađite još OKC seminara