Saradnički trougao nastavnik, učenik, roditelj - internet učionica

Broj u katalogu: 644

Broj bodova: 36

Trajanje: 5 sedmica

Cena: 3400 dinara

Saradnički trougao - Srbija mob

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Nakon ovog seminara naučićete kako da pomoću alata Edmodo kreirate internet učionicu pomoću koje ćete moći da umrežite roditelje, nastavnika i učenika i time omogućiti učeniku unapređivanje veština učenja kroz komunikaciju i saradnju.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale alate neophodne za kreiranje sadržaja i internet učionice dobićete na samom seminaru, kao i uputstvo za rad sa njima.

Internet učionica, kako joj i samo ime kaže, nalazi se na internetu i za razliku od tradicionalne učionice u školi, dostupna je u svakom trenutku i sa bilo kog mesta. Internet učionica nastavnicima nudi mogućnost da se u potpunosti fokusiraju na podučavanje učenika. Nastavnici mogu veoma brzo da kreiraju različite grupe učenika, dodeljuju domaće zadatke, kreiraju različite kvizove i na taj način upravljaju učenikovim napredovanjem. Osim za nastavnike i roditelji imaju veliku korisnost internet učionica. Nastavnici mogu da omoguće roditeljima pristup jednoj takvoj učionici u kojoj će moći da prate napredak i rad svog deteta, dobijati obaveštenja o radu i događajima koji su zakazani i ujedno i sami učestvovati u učenju svog deteta.

Pronađite još OKC seminara