Mobilni telefon u nastavi

Broj u katalogu: 491

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2900 dinara

Mobilni telefoni - Srbija mob

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Nakon ovog seminara naučićete kako da primenite savremene metode pomoću informaciono komunikacionih tehnologija upotrebom mobilnih telefona u nastavi i kako da realizujete časove individualizovnim pristupom učenicima.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Računar vam je dosta potrebniji radi praćenja sadržaja samog seminara, dok je za primenu stečenog znanja neophodno da posedujete neki pametni telefon kako biste naučili rad sa aplikacijama i kreiranjem sadržaja jer je i sam seminar vezan za primenu telefona u nastavi. Preko mobilnih telefona moći ćete da pratite sadržaj na seminaru, ali je zadatke bolje rešavati putem računara.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je ono što se tiče računara, dok je na pametnom telefonu potrebno da imate pre svega dovoljno memorije za instalaciju aplikacija i dobru vezu sa internetom (bilo Wi-Fi konekciju ili dovoljan broj megabajta iz paketa mobilnih operatera).

Razlika između pametnih telefona i tablet uređaja najviše se ogleda u obliku, tačnije u veličini jer su tablet uređaji veći, tačnije većeg ekrana. Ono što možemo instalirati na mobilnom telefonu, možemo i na tabletu, jer su svi ovi uređaji najčešće bazirani na andorid ili IOS operativnom sistemu i funkcije su im gotovo iste. Mobilni telefoni, iako manjih oblika, mogu da se iskoriste za završavanje mnogih poslova na brži i lakši način u odnosu na tablet uređaje. Najveća prednost tableta je pre svega veličina ekrana koja omogućava lakše pregledavanje nekog sadržaja (video snimci, prezentacije), kao i mogućnost većeg prikaza sadržaja aplikacija.

Pronađite još OKC seminara