Upotreba onlajn igara u nastavi

Broj u katalogu: 592

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2900 dinara

Upotreba onlajn igara - Srbija mob

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Ovaj seminar će vam pomoći da pripremate i realizujete časove uz pomoć digitalnih igara. Korišćenjem digitalnih igara časove ćete učiniti dinamičnijim i motivisati učenike za aktivno učešće na časovima korišćenjem igara u nastavi. Učenici će koristiti alate za kreiranje svojih materijala i igara na časovima.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Računar vam je dosta potrebniji radi praćenja sadržaja samog seminara, ali pored toga dosta je bitna i dobra internet konekcija jer kao što i samo ime seminara govori ovde se radi o kreiranju sadržaja časova pomoću onlajn igara. Preko mobilnih telefona moći ćete da pratite sadržaj na seminaru, ali je zadatke bolje rešavati putem računara.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …).

Kao što im i samo ime kaže onlajn igre se nalaze negde na internetu i ove igre nastavnici mogu da iskoriste u cilju poboljšanja kvaliteta časova motivisanja učenika za kvalitetnijim radom i učenjem, podsticanja interaktivnog odnosa između učenika i nastavnika. Onlajn igre omogućavaju nastavnicima kreiranje različitih edukativnih igara, kvizova, provera znanja.

Pronađite još OKC seminara