Veb-alatima do interaktivne nastave

Broj u katalogu: 418

Broj bodova: 36

Trajanje: 5 sedmica

Cena: 3400 dinara

Veb-alati - Srbija mob

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Upotrebom veb-alata u interaktivnoj nastavi povećava se aktivnost učenika u nastavnom procesu i veća je zastupljenosti različitih oblika interakcije u nastavi. Primenom interaktivnih digitalnih nastavnih materijala i metoda interaktivne nastave povećava se motivacija učenika za kvalitetno i efikasno učenje. Primenom informaciono-komunikacione tehnologije u nastavi učenici i nastavnici dobijaju pravovremene povratne informacije u nastavnom procesu.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

S obzirom da ćete se na ovom seminaru baviti kreiranjem sadržaja pomoću veb-alata, najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve alate neophodne za kreiranje sadržaja dobićete na samom seminaru, kao i uputstvo za rad sa njima.

Veb-alati predstavljaju alate koji se nalaze na internetu i koje nastavnici mogu da iskoriste u cilju poboljšanja kvaliteta časova, motivisanja učenika za kvalitetnijim radom i učenjem, podsticanja interaktivnog odnosa između učenika i nastavnika. Veb-alata ima veoma puno i mogu se iskoristiti za različite namene: kreiranje testova, kvizova, igrica, stripova, radnih listova, interaktivnih lekcija, video materijala i lekcija, elektronskih časopisa… Rad sa veb-alatima je dosta jednostavan, ne zahteva previše proučavanja i ono što je najbitnije veliki broj ovih alata se može koristiti besplatno.

Pronađite još OKC seminara