Eksperimenti u nastavi

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2100 dinara

Neophodan seminar za svakog prirodnjaka. Prikaz važnosti eksperimenta, kao i metode i tehnike kako da kroz eksperimente ostvarite ishode na najvišem Blumovom nivou. 
Uđite u eksperiment!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Ovaj seminar će pomoći da  unapredite svoj rad u školi primenom eksperimenata, sa mnogobrojnim primerima i idejama za realizaciju časova, kao i upotrebu veb alata u nastavi. Naučićete da samostalno organizujete svoj čas sa eksperimentima sa detaljnim instrukcijama za rad, uz maksimalnu brigu o bezbednosti učenika. Dobićete dokaz da spadate u najbolje nastavnike po pitanju uvođenja eksperimentalnog rada u našim školama.

Naravno, prosvetni radnici se često susreću sa problemima u nastavi zbog neadekvatnih uslova za eksperimentalni rad kao što su oprema kabineta, nedostatak reagenasa, posuđa i slično. Na ovom seminaru ćemo vas naučiti kako da prevaziđete postojeće probleme, kako da uključite eksperimente u nastavni proces, nakon čega sledi obostrano zadovoljstvo – nastavnika kao organizatora časa i učenika kao realizatora eksperimenata. Kao što ćete videti tokom pohađanja ovog seminara, „gde ima volje, ima i načina“.

Neophodna oprema za navedeni seminar je računar (laptop ili desktop) sa operativnim sistemom Windows 7 (naravno, odlično je ako je i noviji Windows) i internet konekcija. Računar ne mora da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira…). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona. Međutim za izradu zadataka je neophodan računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale programe koje ćete koristiti na seminaru su više ili manje poznati, jer su svi programi deo MS Office paketa (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint).

Ne brinite, nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali za brže i lakše realizovanje zadataka, poželjno je da niste početnik. Dešava se da seminar bude tehnički malo zahtevniji ali će vam detaljna objašnjenja na samom seminaru pomoći da eventualno prisutne poteškoće prevaziđete. I početnici mogu naučiti sve što je na ovom seminaru, ali postoji mogućnost da će im za neke korake biti potrebno malo više vremena. Jedina razlika i jeste u vremenu koje je učesnicima potrebno za izradu zadataka na seminaru.

Pronađite još OKC seminara