Primena preduzetničkog načina razmišljanja u nastavi

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 40

Trajanje: 5 sedmica

Cena: 2100 dinara

Seminar čiji je cilj da kod stručnih saradnika, direktor i nastavnika (a samim tim i učenika) razvije drugačiji pogled na obrazovanje. Preduzetništvo nije samo način poslovanja, već način života. To moramo preneti našim učenicima. 
Obavezno!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Upoznaćete se sa pojmovima iz oblasti preduzetništva a, kako je preduzetništvo “ekonomija u malom”, upoznaćete se i sa osnovnim ekonomskim pojmovima koji će vam približiti preduzetništvo i preduzetnički način razmišljanja. Takođe, bićete i osposobljeni da u okviru redovnih časova sprovodite aktivnosti koje će kod učenika podstaći preduzetnički način razmišljanja. I, na kraju, bićete osposobljeni da sprovodite vannastavne aktivnosti kroz koje ćete razviti preduzetničku kompetenciju kod učenika. Za sam kraj, izdvojili smo i nekoliko veb alata i savremenih nastavnih metoda čijom primenom ćete obogatiti nastavu i podstaći svoje učenike da razmišljaju – baš onako preduzetnički!

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla …). To je neophodno za početak, a sve ostale programe koje ćete koristiti na seminaru su više ili manje poznati, jer su ti programi deo MS Office paketa (MS Word, MS Excel, MS PowerPoint).

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste apsolutno neupućeni u svet računara. Seminar nije preterano tehnički zahtevan, tu su i pojašnjenja na seminaru koja će pomoći da pojedine začkoljice prevaziđete. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na ovom seminaru.

Niste zalutali, pre bi se moglo reći da ste na pravom mestu. Ekonomija i preduzetništvo su nešto što nas u svakodnevnom životu prati a da toga često nismo svesni. Svi smo mi deo tržišta – nudimo ono što imamo i znamo, a tražimo ono što nemamo i ne znamo. Eto prilike da nešto što ne znate naučite, a možda i primenite (u nastavi sigurno, a možda i u ličnom životu ili karijeri).

Pronađite još OKC seminara