Školski elektronski časopis u službi kreativnosti učenika

Kataloški broj: 340
16 bodova
2 nedelje
4000 dinara

Jako kreativan i konkretan seminar u kome ćete ovladati veštinama kreiranja i objavljivanja
elektronskih novina na platformi Canva.

Kome je seminar namenjen?

Zamisljeni_kamen_1.png

Seminar Školski elektronski časopis u službi kreativnosti učenika je namenjen svima koji žele da se upuste u avanturu kreiranja i objavljivanja školskog časopisa

  • Nastavnicima razredne nasteve.
  • Nastavnicima predmetne nastave.
  • Stručnim saradnicima.
  • Vaspistačima.
  • Medicinskim sestrama-vaspitačima.
  • Direktorima.

Potrebna predznanja za ovaj seminar

Za potrebe ovog seminara nije potrebno nikakvo konkretno predznanje. Sve što je potrebno naučićete na našem seminaru. O nekim osnovnom znanju neću ni govoriti jer pošto čitate ovaj tekst vi već posedujete predznanje dovoljno za ovaj seminar. Sav rad na ovom seminaru će se odvijati na internetu pa iz tih razloga je potrebno poznavanje bar jednog pretraživača.

O seminaru

Ovaj seminar već dugo godina postoji i redovno naši polaznici osvajaju nagrade na konkursu ,,Saznali na seminaru primenili u praksi”, ZUOV-a.
Seminar smo ove godine unapredili i osavremenili.
Potpuno novi dizajn i savremena koncepcija stranica i jako dobra vizuelni efekat smo postigli korišćenjem platforme za dizanj Canva.
Brzo i elegantno ćete naučiti da kreirate i objavite potpuno besplatno svoje e-novine.

Teme seminara

Tema 1 - Internet novinarstvo u školi

U ovoj temi ćemo se upoznati sa karateristikama internet novinarstva. Govorićemo o etici u internet novinarstvu kao i o digitalnom pravopisu. Posebnu pažnju ćemo obratiti o programu za kucanje teksta. Dobro ćemo se pripremiti za drugu temu u kojoj ćemo konkretno kreirati dizajn naših stranica.

Tema 2 - Kreiranje i objavljivanje elektronskog časopisa

U ovoj temi ćemo posebnu pažnju obratiti samom dizajnu stranica. Pošto smo u predhodnoj temi kreirali tekstove i odgovarajuće fotografije, naš zadatak je da sve to lepo spakujemo u elektronksi časopis.

Ovoga puta ćemo kreiranje dizajna raditi na platformi Canva. Spremili smo zanimljive lekcije sa puno fotografija i naših video zapisa. Uz našu moderaciju, vašu predanost i dobro raspoloženje svaki polaznik će objaviti svoj elektonski časopis.

Ishodi seminara

Po završetku seminara polaznik će naučiti da kreira elektronski časopis i objavi ga internetu.

Autori seminara

Ivica Županjac

Ivica Županjac

Završio sam Učiteljski fakultet i radim kao učitelj. U OKC društvu sam skoro 8 godina. Autor i realizator sam tri seminara od kojih su dva u saradnji sa OKC-m. Ceo svoj profesionalni vek istražujem i učim. Trudim se da uz pomoć IKT-a osmislim zanimljiviju nastavu. Pokrenuo sam sajt www.sajberucitelj.com gde sam sve svoje ideje delio sa drugima. Od tada sam i dobio nadimak Sajber Učitelj. Uživam dok radim i patim od hronočnog nedostatka vremena. U jednom danu mi uvek nedostaje po nekoliko sati.

Znak pitanja

Najčešća pitanja i odgovori o seminaru

Za ovaj seminar nećemo koristiti oflajn programe i ne treba vam nikakva instalacija.

Ne, objava elektronskog časopisa je potpuno besplatna.

Ne, i nakon završetka seminara sa vašim parametrima možete ulaziti i imati pristup svim sadržajima.

Odluka o akreditaciji