Virtuelne ekskurzije

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 14

Trajanje: 2 sedmice

Cena: 1500 dinara

Seminar na kome ćete steći znanja kako da svakom učenicku omogućite posetu bilo kom delu sveta. Svaki predmet u školi ili aktivnost u vrtiću se može zasnivati na putovanju svetom. Postanite turistički vodič kroz obrazovanje.
Ukrcajte se, krećemo!
Virtuelne ekskurzije - Srbija mob

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Pomoću programa/alata „Google Earth“, čije korišćenje izučavamo kroz ovaj seminar, naučićete da planirate i kreirate sopstvene projekte – virtuelne ekskurzije, čime ćete moći da unapredite svoj rad i časove učinite još zanimljivijim i interaktivnijim. Virtuelne ekskurzije se, pored korišćenja na samim časovima, mogu koristiti i za potrebe pripreme za čas, utvrđivanja gradiva, kao i za domaće zadatke. Njihova funkcija je takođe i informativna, tako da će vam u svakom slučaju virtuelne ekskurzije biti od koristi u samoj didaktici nastave.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja – Google Chrome ili Operu.  Bilo bi poželjno i da imate Gmail nalog, međutim ukoliko nemate, nemojte brinuti – na seminaru ćemo, između ostalog, učiti kako da kreiramo svoje Gmail naloge da bismo svi mogli da pristupimo kreiranju virtuelnih ekskurzija. “Google Earth” program koji učimo da koristimo na seminaru nije potrebno instalirati na računaru, zato što ćemo koristiti veb/onlajn verziju ovog programa koja je, potpuno besplatno, dostupna na internetu.

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste početnik. Seminar nije tehnički previše zahtevan ali je ipak neophodno da dobro poznajete svoj računar. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na seminaru jer smo za potrebe ovog seminara kreirali detaljne video–instrukcije kako izrađivati virtuelne ekskurzije, ali će početnicima biti možda potrebno malo više vremena. To je jedina razlika, odnosno razlika je u vremenu potrebnom za izradu zadataka, ali će zadatke sigurno svi uspeti da izrade.

Pronađite još OKC seminara