Finansijska pismenost

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2100 dinara

Seminar na kome ćete brzo naučiti osnove finansijske pismenosti i razumeti zbog čega su finansije značajne za svačiji život. Da li je moguće učiti i zaraditi? Završetak seminara će vam to pokazati.

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Naravno da “ne”. Kroz formalno obrazovanje ranije se nije posvećivala velika pažnja finansijkom obrazovanju, pa su nam mnoge stvari ostale nepoznanica. Kako smo tokom godina, po formalnom obrazovanju, razvijali mnoge druge veštine i znanja koje su nam značile kako za posao, tako i za privatan život, možda je pravi trenutak da i u pomenutoj oblasti razvijamo određene kompetencije. Nije teško, a može da koristi.

Kroz ovaj program obuke pokušaćemo da ukažemo na sve elemente finansijskog obrazovanja mladih, koje u uslovima savremene ekonomije i tržišta rada postaje sve neophodnije, kao i na brojne nastavne i vannastavne aktivnosti, modele i tehnike rada kojima se na efikasan način može razvijati finasijska pismenost kod učenika/dece. Unapređivanjem kompetencija u oblasti finansijkog obrazovanja, pozitvno se održava i u pogledu ličnog finasijskog poslovanja nastavnika/vaspitača, odnosno zaposlenog u ustanovi obrazovanja i vaspitanja.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla i slično). To je neophodno za početak. Tokom seminara koristićemo MS Word koji je deo MS Office paketa i veb – programe za obradu podataka kroz koje će vas voditi moderatori programa.

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste apsolutno neupućeni u svet računara. Seminar nije tehnički zahtevan, a tu su i pojašnjenja na seminaru koja će pomoći da pojedine začkoljice prevaziđete. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na ovom seminaru.

Pronađite još OKC seminara