GeoGebra u nastavi

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 40

Trajanje: 5 sedmica

Cena: 2100 dinara

Na ovom seminaru se izučava jedan fenomenalan alat. Geogebra bukvalno nema ograničenja u nastavnom procesu, mogu ga koristiti nastavnici svih predmeta i stručni saradnici. Spada u najbolje veb-alate za inovaciju nastave.
Ne propustite ovaj seminar!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Nudi alat pomoću koga će znanje koje smo do sada stekli iz matematike doći do punog izražaja. Sve ono što je do sada bilo komplikovano za objasniti, postaće veoma lako i za objašnjavanje i za predstavljanje. GeoGebra će postati sastavni deo svakodnevice jer je veoma široka. Ko je malo švindlovao sa matematikom u vreme kada je trebalo da je nauči, dobija priliku da na lak način, pomoću zanimljivog alata, prodre u suštinu svih oblasti matematike.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Nije neophodno da imate pametni telefon, mada možete seminar pratiti i preko telefona, ali da biste uradili zadatke, neophodan je računar.

GeoGebra je softver koji se instalira na računar, ali se može raditi i u online verziji. Na seminaru ćemo uraditi instaliranje programa sa zvaničnog sajta međutim seminar može da se prati i bez instalacije. Nivo znanja potreban za rad u GeoGebri je osnovni. Ne mora da se bude stručnjak u radu na računaru.

Kao neko ko se celog života obrazuje i radi na sebi, mogu da vam toplo preporučim ovaj seminar bez obzira na to koje ste struke. Seminar nudi upoznavanje sa alatom koji možete da koristite i kao profesor geografije, biologije ili engleskog. Sve zavisi od toga koliko želite da budete kreativni u svom poslu.

Možete ga iskoristiti i u učionici i van nje, za dodatnu nastavu i za rad od kuće. GeoGebra vam omogućava da kreirate sopstvenu učionicu i od kuće zadajete učenicima zadatke pri tom prateći njihov napredak u radu. Pored učionice koja vam omogućava da radite i dodatnu i dopunsku nastavu u uslovima kada je, možda, nemoguće prisustvo času vase ili vašeg učenika, možete da napravite i sopstveni udžbenik ili skripte koje će koristiti i učenici i vase kolege koje predaju isti predmet.

Postoji veliki broj linkova na kojima se objašnjava rad u GeoGebri i daju neopisivo interesantni primeri. Možete ih naći na zvaničnom sajtu GeoGebre ili na You Tube-u.

Pronađite još OKC seminara