Književne radionice

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2100 dinara

Pomoću ovog seminara hoćemo da rešimo problem koji je sve evidentniji u našem sistemu obrazovanja, a to je problem čitanja. Ovi sadržaji su potrebni svakom nastavniku, a pogotovo učiteljima i bibliotekarima.
Ne propustite!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Ne morate biti stalno uz računar. Seminar traje četiri nedelje i svake nedelje obrađujemo po jednu temu. Svoje aktivnosti na seminaru možete planirati prema sopstvenim obavezama.

Upoznaćete se sa pojmom književnih radionica, njihovim načinom planiranja i realizacijom sa i bez upotrebe veb alata. Imaćete mogućnosti da na osnovu datih primera iz prakse primenite iste u svom radu kao i da na osnovu njih kreirate nove. Naučićete u kojim segemntima radioničarskog rada možete koristiti predložene veb alate. Bićete sposobni da samostalno kreirate sadržaje u datim veb alatima. Znaćete samostalno da kreirate kriterijume vrednovanja realizovanih aktivnosti . Sticanjem novog iskustva i znanja , razmenom ideja obogatićete svoj rad i učiniti ga privlačnijim i vama i učenicima.

Možete koristiti računar (laptop ili desktop, sve jedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim i internet konekcija. Računar ne treba da bude preterano jak i skup, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …). Za potrebe ovog seminara možete koristiti i pametni telefon, mada bi vam korišćenje računara (laptop ili desktop, svejedno) bilo mnogo lagodnije.

Najvažnije je da imate dobru vezu sa internetom i da umete da koristite neki od programa za pregledavanje internet sadržaja (Google Chrome, Firefox Mozilla…). To je neophodno za početak, a sve ostale programe koje ćete koristiti na seminaru su više ili manje poznati, jer su ti programi deo MS Office paketa (MS Word, MS PowerPoint).

Nije neophodno da imate neko veliko predznanje, ali da biste što brže i lakše realizovali zadatke, potrebno je da niste apsolutno neupućeni u svet računara. Seminar nije preterano tehnički zahtevan, tu su i pojašnjenja na seminaru kao I detaljna objašnjenja u vezi sa upotrebom predloženih veb alata. Sigurni smo da i početnici mogu da nauče sve što je na ovom seminaru.

Pronađite još OKC seminara