Vodič kroz inkluzivno obrazovanje

Neakreditovan seminar

Broj bodova: 32

Trajanje: 4 sedmice

Cena: 2100 dinara

Seminar koji mora da prođe svaki nastavnik. Rad u inkluziji se danas previše zasniva na birokratiji, ali mi smo uspeli pored administrativnog vodiča da vam predstavimo i didaktički vodič za rad po inkluzivnom planu.
Vidmo se na seminaru!

Pitanja koja ste pitali i naši odgovori

Slažemo se da je tema Inkluzije kompleksno pitanje, ali sa druge strane to je naša realnost i što više znanja i veština budemo imali u vezi Inkluzije, to će nam biti lakše da prilagodimo nastavu učenicima sa posebnim potrebama. Daleko je lakše kada u učionicu uđemo sa određenim znanjima šta možemo da očekujemo i opremljeni različitim aktivnostima koje će pomoći učenicima da se lakše uklope u školsku sredinu i razviju svoje potencijale.

U okviru ovog seminara upoznaćete se sa karakteristikama različitih vrsta posebnih potreba u obrazovanju, zatim se zakonskim procedurama i koracima u sprovođenju IOPa, kao i različitim praktičnim aktivnostima koje možete raditi sa vašim učenicima.

Ovaj seminar ima za cilj da postupno i kroz praktične primere uvede nastavnike u rad sa decom sa posebnim obrazovnim potrebama, kao i da vas upozna sa zakonskom regulativom i procedurama. Imajući to u vidu nije potrebno da imate predznanje ili iskustvo u radu sa učenicima sa posebnim potrebama.

Minimalna oprema je računar (laptop ili desktop, svejedno) sa operativnim sistemom Windows 7 ili novijim. Nije neophodno da bude preterano jak i skup računar, ali je neophodno da lepo radi (ne koči, ne blokira …).

Trudili smo se da lekcije na sažet i jasan način vode kroz konkretnu temu. Pojedine lekcije su obogaćene interaktivnim vežbama i zadacima što doprinosi lakšem kretanju kroz sadržaje na seminaru.

Pronađite još OKC seminara